Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Με συντριβή, 4-0 από τη Νιούκαστλ, αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το Κύπελλο UEFA

Με συντριβή, 4-0 από τη Νιούκαστλ, αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το Κύπελλο UEFA

Με την ηττοπάθεια παλαιοτέρων ετών παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο «Σεν Τζέιμς Παρκ», όπου γνώρισε την συντριβή από τη Νιούκαστλ με 4-0 χάρη σε γκολ των Ντάιερ (17), Σίρερ (45, 69) και του Μπόιερ (54) και αποχαιρέτησε πικρά το Κύπελλο UEFA.

66

Με την ηττοπάθεια παλαιοτέρων ετών παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο «Σεν Τζέιμς Παρκ», όπου γνώρισε την συντριβή από τη Νιούκαστλ με 4-0 χάρη σε γκολ των Ντάιερ (17), Σίρερ (45, 69) και του Μπόιερ (54) και αποχαιρέτησε πικρά το Κύπελλο UEFA.

Μόνο ένα εικοσάλεπτο η ομάδα του Πειραιά στάθηκε με αξιώσεις μέσα στο Τάινσαϊντ. Το 4-4-2 που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και όχι το 5-3-2 που έδειχνε να λειτουργεί στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού, δεν λειτούργησε.

Για ακόμα μια φορά ο Αυστριακπός διαιτητής Πλάουτς «σφύριξε» σε μια βαριά ήττα των Πειραιωτών μετά το περυσινό 7-0 από την Γιουβέντους.

Αντιθέτως, οι «ανθρακωρύχοι», παρά τις ελλείψεις, έδειξαν πως θέλουν να πετύχουν και δεύτερη νίκη και έτσι κυνήγησαν το γκολ, που ήρθε νωρίς.

Αφού στο 14 το δυνατό σουτ του Μπατ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη, στο 17, από φάουλ του Ρομπέρ και λάθος της άμυνας των «ερυθρολεύκων», ο Ντάιερ με τακουνάκι έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι Αγγλοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όπως στο 24, που η κεφαλιά του Τέιλορ από κοντά πέρασε μόλις άουτ, στο 27, που ο Σίρερ ξεχύθηκε μόνος του μπροστά, αλλά σούταρε πολύ ψηλά ή στο 38, όταν η γυριστή κεφαλιά του ίδιου παίκτη «ξύρισε» το δοκάρι του Νικοπολίδη.

Και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44) έγινε το 2-0, όταν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απέτυχαν να διώξουν την μπάλα και ο Σίρερ με την άνεσή του την έστειλε στα δίχτυα.

Στο β ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού έγινε ακόμη χειρότερη και δέχθηκε άλλα δύο γκολ.

Αρχικά στο 54 με τον Μπόγερ και στη συνέχεια στο 69 με τον Σίρερ.

Ένα σουτ του Οκκά στις καθυστερήσεις ήταν η μοναδική επιθετική δραστηριότητα της ελληνικής ομάδας σε όλο το παιχνίδι.

Το 4-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος κι έτσι έληξε άδοξα το εφετινό οδοιπορικό των «ερυθρολεύκων» στα Κύπελλα Ευρώπης.

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)

Κίτρινες: Βάλλας

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Γκίβεν, Καρ (67 Ράματζ), Μπατ, Ο Μπράιεν, Χιουζ, Τέιλορ, Τζένας, Ντάιερ (60 Μίλνερ), Σίρερ, Μπόγερ, Ρομπέρ (60 Ν Ζόγμπια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Ανατολάκης, Στολτίδης (79 Ταραλίδης), Μάριτς, Καφές, Καστίγιο, Ζιοβάνι (67 Φιλιππάκος), Τζόρτζεβιτς (62 Οκκάς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies