«Χρυσή» Ολυμπιονίκης στο μονό γυναικών στο τένις η Ζιστίν Ενίν Αρντέν
Η Ζιστίν Ενίν Αρντέν είναι η μεγάλη νικήτρια του χρυσού μεταλλίου στο μονό γυναικών στο τένις. Η Βελγίδα τενίστρια επικράτησε άνετα της Αμελί Μορεσμό με 2-0 σετ. Η Αναστασία Μίσκινα ηττήθηκε στο μικρό τελικό από την Αυστραλή Αλίσια Μόλικ (χάλκινο), ενώ στο μονό ανδρών την τρίτη θέση πήρε ο Χιλιανός Φερνάντο Γκονζάλες.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο «παίζει» χωρίς αντίπαλο. Ο λόγος για την Ζιστίν Ενίν Αρντέν (Βέλγιο), η οποία μετέτρεψε τον τελικό του μονού γυναικών, το Σάββατο, σε μία τυπική διαδικασία.
Η κορυφαία σύγχρονη τενίστρια ξεπέρασε με άνεση την αντίσταση της Αμελί Μορεσμό (Γαλλία) και κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά.
Η μορφή του τελικού δεν «έδειχνε» σε καμία περίπτωση ότι αντίπαλες ήταν τα Νο 1 και Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ενίν ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς, δεν προβληματίστηκε από το σερβίς της Γαλλίδας αντιπάλου της και νίκησε άνετα με 2-0 σετ (6-3, 6-3).
Ακολούθησε η αποθέωση της νικήτριας υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού της Τίνα Τάρνερ «You are simply the best». Το χειροκρότημα του κοινού «κέρδισε» και η Μορεσμό, το άξιζε άλλωστε σαν ελάχιστη επιβράβευση για την κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διήρκεσε 78 λεπτά.
Στον μικρό τελικό, η Αναστασία Μίσκινα (Νο 3 στον κόσμο) δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απογοήτευση της ήττας της, την Παρασκευή, από την Ζαστίν Ενίν Αρντέν. Η 23χρονη Ρωσίδα ηττήθηκε καθαρά από την Αλίσια Μόλικ (Αυστραλία, Νο 23 στον κόσμο) με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Σημειώνεται ότι η Μόλικ εξασφάλισε τη νίκη και το μετάλλιο μόλις σε 64 αγωνιστικά λεπτά.
Οι Πάολα Σουάρεζ και Πατρίτσια Ταραμπίνι «χάρισαν» στην Αργεντινή το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό γυναικών στο τένις. Σε αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, το δίδυμο από την Αργεντινή επικράτησε πολύ εύκολα των Σινόμπου Ασαγκόε/Αϊ Σουγκιγιάμα (Ιαπωνία) με 2-0 σετ (6-3, 6-3).
Η ανωτερότητα των Σουάρεζ/Ταραμπίνι ήταν εμφανής. Απέφυγαν τα αβίαστα λάθη, επέβαλλαν το ρυθμό τους και παίζοντας «επιθετικό» τένις, έφτασαν στη νίκη μετά από 61 αγωνιστικά λεπτά. Σημειώνεται ότι η Αργεντινή έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν, δύο ακόμη Ολυμπιακά μετάλλια.
Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα και για τη Χιλή. Η μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής πανηγυρίζει για την κατάκτηση του πρώτου στην ιστορία της Ολυμπιακού μεταλλίου στο τένις. Ο Φερνάντο Γκονζάλες (Νο 21 στον κόσμο) ξεπέρασε την αντίσταση του Αμερικανού Τέιλορ Ντεντ (Νο 28 στον κόσμο) με 2-1 σετ, στο μονό ανδρών.
Tο πρώτο σετ κατέληξε στην «αγκαλιά» του Γκονζάλες με 6-4, η εξέλιξη όμως της αναμέτρησης στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε. Ο Ντεντ ανέβασε «στροφές», κατέκτησε άνετα το δεύτερο σετ (6-2) και ισοφάρισε σε 1-1.
Στη εξέλιξη του αγώνα οι δύο τενίστες παρουσιάστηκαν ισοδύναμοι και προσέφεραν ένα συγκλονιστικό θέαμα, προς τέρψη των θεατών που γέμισαν το κεντρικό γήπεδο του Ολυμπιακού Κέντρου αντισφαίρισης.
Ο Ντεντ είχε δύο φορές τη «χρυσή» ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως τα match points. Το σκορ έφτασε στο 14-14 και στο 29ο γκέιμ ο Γκονζάλες έκανε την υπέρβαση. «Έσπασε» το σέρβις του αντιπάλου του, έκανε το 15-14 και «τιμώρησε» τον αντίπαλό του, πραγματοποιώντας γρήγορα το 16-14.
Το χάλκινο μετάλλιο ήταν οριστικά δικό του και η αποθέωση από τους θεατές μοναδική. Ο Γκονζάλες τους «ευχαρίστησε» μοιράζοντας μπαλάκια στην εξέδρα. Η διάρκεια του αγώνα ήταν 3 ώρες και 25 λεπτά.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.