Η Πορτογαλία τίμησε την εθνική μας ομάδα για την πρόκρισή της στο EURO 2004
Την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τίμησε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για στο EURO 2004, σε εκδήλωση που έγινε στην Αίγλη Ζαππείου. Ευτυχής συγκυρία για τις δύο χώρες η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και των Ολυμπιακών Αγώνων.
66
Την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τίμησε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας την Δευτέρα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO 2004, σε εκδήλωση που έγινε στην Αίγλη Ζαππείου.
Ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα, Ντουάρτε Ραμάλο Ορτιγάο, συνεχάρη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την επιτυχία του και παρέθεσε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διοργάνωση.
«Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δέκα στάδια συνολικά, εκ των οποίων τα επτά είναι καινούργια και τα τρία ανακατασκευασμένα.
» Οι ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης θα είναι 11.000 συνολικά.
» Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 200 χώρες, ενώ θα διαπιστευθούν 7.000 με 9.000 δημοσιογράφοι.
» Ταυτόχρονα, υπολογίζεται, ότι θα έλθουν στην Πορτογαλία περίπου 500.000 τουρίστες, ενώ τα πρώτα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι περίπου 260 εκατομμύρια ευρω.
» Ακόμη, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό 3,5% με 6% τα επόμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο πρέσβης της Πορτογαλίας.
Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση και η Ελλάδα την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της τετραετίας.
Σε αυτή τη συγκυρία αναφέρθηκε η Φάνη Πάλλη Πετραλία, η οποία περυρέθη στην εκδήώση:
«Η Πορτογαλία διοργανώνει την τελική φάση του ευρωπαϊκού και η Ελλάδα Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα είναι επιτυχημένοι και ασφαλείς.
» Το γεγονός, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τέθηκε επικεφαλής της εθνικής προσπάθειας για το 2004 αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Πολιτισμού, δείχνει το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση.
» Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Ολα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.
» Αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν σε όλες τις Ολυμπιακές πόλεις.
» Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι δύο μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αντίστοιχα» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα είναι επιτυχημένη, τόνισε:
«Δεν θα πάμε στην Πορτογαλία για τουρισμό. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Οσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα είναι οι καλύτεροι που έγιναν ποτέ».
Στην εκδήλωση επίσης βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος και οι ποδοσφαιριστές Καφές, Μπασινάς, Νικοπολίδης και Λάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Formula 1: Αλλαγές-παρέμβαση στους κανονισμούς του 2026 για θέαμα και ασφάλεια
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Ινδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442