Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της αγοράς.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,23% στις 2.007,17 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 54,3 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, με «οδηγό» τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το ευρώ «σκαρφαλώνει» πάνω από τα 1,1650 δολάρια.
Στη Σοφοκλέους, η αγορά δοκιμάζεται και πάλι στις 2.000 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών να σημειώνουν μικρές απώλειες και τους επενδυτές να προχωρούν σε συγκρατημένες τοποθετήσεις στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,29% στις 2.333,18 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 1.013,75 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 0,54% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 1,03%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Κλωστοϋφαντουργίες (+2,16%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διύλισης (-0,55%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,08% στα 9,40 ευρώ), της Cosmote (+0,41% στα 9,80 ευρώ) και της Vodafone-Panafon (+1,34% στα 6,04 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 187 ενισχύονται, 107 υποχωρούν και 89 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.05
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθαρά Δευτέρα: Πλήθος κόσμου γιορτάζει τα Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη – Το αδιαχώρητο στο Σέιχ Σου
- Έφτασε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Gerald Ford καθ’ οδόν προς Μέση Ανατολή
- Πειραματικό εμβόλιο νέου είδους προστατεύει από πολλές λοιμώξεις ταυτόχρονα
- Τι γράφουν στη Ρουμανία για τις εμφανίσεις του Μαρίν με τη φανέλα της ΑΕΚ
- Άρωμα Χόλιγουντ παντού: Ποιος είναι ο επόμενος ελληνικός σταθμός του Μπραντ Πιτ μετά την Ύδρα;
- Ανοδος στην παγκόσμια κατάταξη για Τσιτσιπά και Σάκκαρη
- Τραμπ: Νέα επίθεση για «τη γελοία, ηλίθια και πολύ πολωτική…» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- ΚΥΣΟΙΠ και τηλεδιάσκεψη της Συμμαχίας των Προθύμων στην αυριανή ατζέντα του πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442