Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και τη συμμετοχή των Ν.Χριστοδουλάκη, Δ.Ρέππα, Βάσως Παπανδρέου, Ακη Τσοχατζόπουλου, Κ.Στεφανή και Γ. Δρυ, πραγματοποιείται την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την πορεία του Γ΄ΚΠΣ.
Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και τη συμμετοχή των Ν.Χριστοδουλάκη, Δ.Ρέππα, Βάσως Παπανδρέου, Ακη Τσοχατζόπουλου, Κ.Στεφανή και Γ. Δρυ, πραγματοποιείται την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την πορεία και την αναθεώρηση του Γ΄ΚΠΣ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να περικόψει τις δαπάνες για τα έργα, τις ενέργειες και τις δράσεις που δεν υλοποιούνται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Τα ποσά που θα προέλθουν από την περικοπή των δαπανών θα διατεθούν για άλλα έργα, τα οποία υλοποιούνται σύμφωνα με τον προγραμματισμό ή και ταχύτερα.
Η αναθεώρηση του Γ΄ΚΠΣ συζητήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Χρήστο Πάχτα με τη συμμετοχή όλων των περιφερειαρχών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το υπουργείο ζήτησε από τους περιφερειάρχες να επισπεύσουν τις διαδικασίες εκτέλεσης των προγραμμάτων και να προβούν σε αναθεώρηση των περιφερειακών έργων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
Οι περιφερειάρχες θα υποβάλουν σχετικές προτάσεις στο υπουργείο τις προσεχείς εβδομάδες.