Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,13% στις 2.258,93 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 130,8 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το ευρώ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τετραμήνου έναντι του δολαρίου.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλους τους κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, ωθώντας το γενικό δείκτη πάνω από τις 2.250 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 1,39% στις 2.685,64 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 1,49% στις 1.134,47 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 βρίσκεται υψηλότερα κατά 1,21% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 1,01%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+2,78%) και οι Ασφάλειες (+2,71%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+0,22% στα 18,20 ευρώ), της Lannet (+3,98% στα 8,36 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+3,64% στα 19,92 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 233 ενισχύονται, 75 υποχωρούν και 73 παραμένουν αμετάβλητες.