Τουλάχιστον 46 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από συγκρούσεις στα περίχωρα της Καμπούλ
Τουλάχιστον 46 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Αφγανιστάν. Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 61, συμπεριλαμβανομένου των 15 θυμάτων της επίθεσης κατά λεωφορείου.
Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν στο Αφγανιστάν την Τετάρτη. Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 61, συμπεριλαμβανομένου των 15 θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης κατά λεωφορείου, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για την βιαιότερη μέρα στη χώρα, εδώ και ένα χρόνο.
Όπως μετέδωσε το Reuters, τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ ενόπλων, αντίπαλων παρατάξεων στην επαρχία Ουρουζγκάν.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι αφορμή της διαμάχης ήταν η απόφαση για αντικατάσταση του κυβερνήτη της περιοχής Κατζράν. Οι υποστηρικτές του πρώην κυβερνήτη Αμανουλάχ συγκρούστηκαν με τους υποστηρικτές του διαδόχου του Αμπντούλ Ραχμάν Χαν.
Σε διαφορετικό επεισόδιο, στην επαρχία Χοστ, οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με ένοπλους Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 ένοπλοι και πέντε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, και να συλληφθούν δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι ένοπλοι επιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό κατά βάσης συνοριοφυλάκων, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για την σφοδρότερη επίθεση που έχουν διενεργήσει τον τελευταίο καιρό Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα.