Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,61% στις 2.066,97 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 72 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών, τα οποία επηρεάζονται δυσμενώς από την άνοδο του ευρώ.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχωρούν σε πωλήσεις σε όλους τους κλάδους και κυρίως στον τραπεζικό και στη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 0,80% στις 2.430,85 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει πτώση 0,66% στις 1.040,19 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει απώλειες 0,84% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 1,65%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (+0,10%), είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-1,88%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+2,27% στα 18,02 ευρώ), του ΟΠΑΠ (αμετάβλητες στα 10,08 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (-1,01% στα 17,64 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 43 ενισχύονται, 286 υποχωρούν και 50 παραμένουν αμετάβλητες.