«Πόλεμος» ξένων και ελληνικών τραπεζών με χαμηλά επιτόκια στη στεγαστική πίστη
Η δυνατότητα των ξένων τραπεζών να αντλούν φθηνότερα κεφάλαια από το εξωτερικό, σε σύγκριση με τις ελληνικές, οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα το κόστος δανεισμού για αγορά κατοικίας. Από την πλευρά τους, οι ελληνικές τράπεζες «απαντούν» με νέα προϊόντα.
27
Η δυνατότητα των ξένων τραπεζών να αντλούν φθηνότερα κεφάλαια από το εξωτερικό, σε σύγκριση με τις ελληνικές, οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα το κόστος δανεισμού για αγορά κατοικίας.
Σύμφωνα με το Βήμα την Πέμπτη, οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χαμηλά κυμαινόμενα και σταθερά επιτόκια που προσφέρουν HSBC και Citibank (3,9% κυμαινόμενο και 4,9% σταθερό αντίστοιχα), «απαντούν» με νέα προϊόντα.
Η Eurobank ανακοίνωσε χθες το νέο πρόγραμμα, που προσφέρει σε παλαιούς και νέους δανειολήπτες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν κάθε μήνα τη δόση τους δανείου στις οικονομικές τους δυνατότητες, ικανοποιώντας, εν μέρει, την ανάγκη των δανειοληπτών να αποπληρώνουν πρόωρα το δάνειο, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να καταβληθεί μέχρι και το διπλάσιο ύψος της δόσης και το επιπλεόν ποσό να αφαιρείται από το κεφάλαιο.
Παράλληλα, περισσότερα από 12.000 δάνεια σε δημόσιους υπαλλήλους για αγορά κατοικίας αναμένεται να χορηγήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έως το τέλος του έτους.
Το τελευταίο διάστημα μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το νέο προϊόν του ΤΠΔ, το οποίο μπορεί να καλύψει έξοδα που αφορούν σε επισκευές και βελτιώσεις της κατοικίας έως 10.000 ευρώ με επιτόκιο 6% και εξόφληση 10 έτη. Για τη λήψη του εν λόγω δανείου δεν απαιτείται προσημείωση του ακινήτου. Στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι εργάζονται στο Δημόσιο, το συνολικό ύψος του δανείου μπορεί να φθάσει τα 20.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρήστος Λαμπράκης: Η διάρκεια και το έθος δεν νομιμοποιούν την ευτέλεια
- ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των μόνιμων υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών
- Κάμπινγκ: Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς του MEGA
- Αίγιο: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 46χρονος που πυροβόλησε 4 ανήλικους – Ένταση στα δικαστήρια
- Παναθηναϊκός: Επαγγελματικό συμβόλαιο στον 18χρονο μεσοεπιθετικό Κάουα
- Τέλος στη ζωή του έβαλε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Καραντάιν – Δύο δεκαετίες πάλευε με τη διπολική διαταραχή
- Μητσοτάκης: Ακλόνητη στήριξη στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και στον λαό της
- «Απίστευτα κουραστική ζωή μοναχού» – Ο Moby έχει να βγει ραντεβού πάνω από 10 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442