Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Ακόμη 27 Ιρακινοί νεκροί βορείως της Βαγδάτης – Σαμποτάζ σε ιρακινό αγωγό πετρελαίου

Ακόμη 27 Ιρακινοί νεκροί βορείως της Βαγδάτης – Σαμποτάζ σε ιρακινό αγωγό πετρελαίου

Νεκροί από αμερικανικά πυρά έπεσαν την Παρασκευή ακόμη 27 Ιρακινοί κατόπιν επίθεσης εναντίον περιπόλου των ΗΠΑ βορείως της Βαγδάτης. Σε σαμποτάζ Ιρακινών αποδίδει, εν τω μεταξύ, ο Α.Γκιουλ την πυρκαγιά σε αγωγό εξαγωγής πετρελαίου προς την Τουρκία.

51

Νεκροί από αμερικανικά πυρά έπεσαν την Παρασκευή ακόμη 27 Ιρακινοί κατόπιν οργανωμένης επίθεσης που εξαπέλυσαν εναντίον περιπόλου των ΗΠΑ βορείως της Βαγδάτης. Σε σαμποτάζ Ιρακινών αποδίδει, εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Γκιουλ την πυρκαγιά σε αγωγό εξαγωγής πετρελαίου προς την Αγκυρα.

Βάσει ανακοίνωσης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, οργανωμένη ομάδα Ιρακινών εκσφενδόνισε ρουκέτες εναντίον αρμάτων μάχης της 4ης μεραρχίας πεζικού στην περιοχή Μπαλάντ, βορείως της Βαγδάτης. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας επί τόπου τέσσερις ενόπλους.

Οι υπόλοιποι ετράπησαν σε φυγή, ωστόσο λίγο αργότερα έπεσαν νεκροί κατά την επιχείρηση καταδίωξής τους που εξαπέλυσαν τα αμερικανικά στρατεύματα με τη συμβολή αρμάτων μάχης, υποστηριζόμενων από μαχητικά ελικόπτερα Apatche AH-64.

Και σαμποτάζ Ιρακινών σε αγωγό πετρελαίου

Σε σαμποτάζ αποδίδει, εν τω μεταξύ, η Τουρκία την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε κεντρικό αγωγό πετρελαίου στο Βόρειο Ιράκ. «Δυστυχώς, εδώ έγινε σαμποτάζ. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα και αποτίμηση, αλλά δεν έχουμε ακόμη αναφορά για το μέγεθος και της διαστάσεις της υπόθεσης. Θα ξεκαθαρίσει απόψε» ήταν η δήλωση του Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Όπως επισημαίνει το Reuters, Αμερικανοί μηχανικοί είχαν αποδώσει νωρίτερα την πυρκαγιά στη διαρροή αερίου, αν και από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες είχαν κάνει λόγο για τοποθέτηση βομβών από ομάδα Ιρακινών στον αγωγό πετρελαίου μήκους 600 μιλίων και δυνατότητας μεταφοράς 1,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Ο εν λόγω αγωγός βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα διυλιστήρια της πόλης Μπάιτζι (στον οδικό άξονα Μοσούλης-Βαγδάτης) και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πετρελαίου προς την Τουρκία. Είχε μόλις προσφάτως αρχίσει να επαναλειτουργεί μετά το πέρας του πολέμου για την ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies