Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πτώση σε Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το απόγευμα της Πέμπτης

Πτώση σε Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το απόγευμα της Πέμπτης

Απώλειες σημειώνει η Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, μετά από ανακοίνωση που έκανε λόγο για απρόσμενη αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Σε πτώση και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

28

Απώλειες σημειώνει η Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, μετά από ανακοίνωση που έκανε λόγο για απρόσμενη αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για το ταμείο ανεργίας, με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, ανήλθαν σε 442.000, την εβδομάδα που έληξε το Σάββατο, έναντι του αναθεωρημένου 426.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο μέσος όρος εβδομαδιαίας ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, που αποτελεί σταθερότερο μέτρο, επίσης αυξήθηκε στις 430.500, από τις 427.500 της προηγούμενης εβδομάδας.

«Τα στοιχεία για την ανεργία ελάχιστα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία», λέει ο Κρις Λόου, επικεφαλής οικονομολόγος στην FTN Financial στη Νέα Υόρκη.

Σε πτώση βρίκεται και η μετοχή της Intel, εν μέσω φημών ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών θα μειώσει τςι προβλέψεις του για τις πωλήσεις του β τριμήνου.

Απώλειες και για τον τίτλο της Microsoft, έπειτα από τη γνωστοποίηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στιβ Μπάλμπερ απέστειλε χθες ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους εργαζόμενους της επιχειρήσης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μπορστά τους «σημαντικές προκλήσεις», όπως η μείωση της ζήτησης για προϊόντα πληροφορικής.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Nasdaq διαμορφώνονταν στις 1.628,13 μονάδες (-0,40%), ο Dow Jones στις 9.000,64 (-0,42%) και ο Standard & Poors 500 στις 983,13 (-0,32%).

Σε πτώση και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκονταν στις 4.100,50 μονάδες (-0,63%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 3.029,55 (-1,12%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 3.051,57 (-0,92%).

Το δολάριο υποχωρούσε έναντι του ευρώ (1,1844) και του γεν (117,66) στη Νέα Υόρκη, έπειτα από προσδοκίες που διαμορφώθηκαν ότι η Fed θα ακολουθήσει τη σημερινή κίνηση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο