Δεν θα υπάρξει νέο σχέδιο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ξεκαθαρίζει ο Ντε Σότο
Τα Ηνωμένα Έθνη δεν προτίθενται να καταθέσουν νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, διευκρινίζει ο Αλβαρο Ντε Σότο. Σε δηλώσεις του στο Φιλελεύθερο, επαναλαμβάνει ότι ο ΟΗΕ αναμένει από τους εμπλεκομένους δέσμευση για σύντομη ολοκλήρωση των συζητήσεων.
Τα Ηνωμένα Έθνη δεν προτίθενται να καταθέσουν νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, διευκρινίζει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλβαρο Ντε Σότο σε δηλώσεις του στο Φιλελεύθερο, την Κυριακή.
Ο Περουβιανός διπλωμάτης επισήμανε πως υπάρχει σχέδιο, είναι αυτό που έχει υποβάλει ο Γενικός Γραμματέας, τονίζοντας πως αλλαγές μπορούν να γίνουν με αμοιβαία συμφωνία των δυο πλευρών.
Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική νέας παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό, είπε πως ο Κόφι Ανάν δεν έχει αλλάξει τη θέση του επί του θέματος. Αναμένει, όπως είπε, από τα εμπλεκόμενα μέρη μια δέσμευση για ολοκλήρωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, των συζητήσεων στη βάση του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών και τον καθορισμό ημερομηνίας για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κύπρο αυτή την περίοδο, απάντησε αρνητικά. Σημείωσε ότι θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη (είναι ήδη εκεί), αλλά δεν σκοπεύει να ταξιδεύσει εκτός από αυτό τον προορισμό.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.