Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε συγκρατημένες τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε συγκρατημένες τοποθετήσεις.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,01% στις 1.685,51 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 20,3 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πέρασαν σε θετικό έδαφος, με «οδηγό» τις μετοχές των Siemens, L Oreal και Diageo.
Η Σοφοκλέους ακολουθεί ανάλογη πορεία, καθώς περιορίζονται οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών και ο κλαδικός δείκτης των τηλεπικοινωνιών σημειώνει κέρδη.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 0,06% στις 1.894,66 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει πτώση 0,12% στις 833,91 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 0,08% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 0,19%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικούς δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Ασφάλειες (+1,17%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διύλισης (-0,75%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,17% στα 11,58 ευρώ), της Alpha Bank (αμετάβλητες στα 10,96 ευρώ) και της Μπαλάφας (+0,38% στα 2,62 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 120 ενισχύονται, 129 υποχωρούν και 130 παραμένουν αμετάβλητες.