Π.Πρωτάθλημα Ράλι (WRC): Για άλλα δύο χρόνια στη Ford ο C.McRae!
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και εν μέσω σκληρού pressing από την Peugeot, o Colin McRae υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αγωνιστική ομάδα της Ford.
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και εν μέσω σκληρού pressing από την Peugeot, o Colin McRae υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αγωνιστική ομάδα της Ford.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1995 είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με την Ford World Rally Team στις αρχές του 1999 για να οδηγήσει το, πρωτοεμφανιζόμενο τότε, Focus WRC, την εξέλιξη του οποίου είχε αναλάβει σχεδόν μόνος του. Τις δύο νίκες του στους πρώτους τέσσερις αγώνες με το Focus, διαδέχθηκαν 13 (!) εγκαταλείψεις σε 16 αγώνες, αριθμός μάλλον απογοητευτικός για τον 32χρονο Σκωτσέζο που οδηγεί σαν τον άνεμο.
Αυτές οι 13 δυσάρεστες εκπλήξεις έδωσαν την ευκαιρία στους άσπονδους φίλους του να τον μετονομάσουν από McRae σε… McCrash και στους ανταγωνιστές της Ford την ευκαιρία να τον διεκδικήσουν, υποσχόμενοι σ΄ αυτόν ένα καλύτερο μέλλον.
Η Peugeot μάλιστα πρόσφερε στον C.McRae περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια στερλίνες προκειμένου να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά ο ουσιαστικός νικητής του φετινού Ράλι Ακρόπολις αρνήθηκε ευγενικά υπογράφοντας νέο συμβόλαιο στη Ford, σκεπτόμενος προφανώς ότι ήρθε η ώρα να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του. Αλλωστε το Focus WRC πηγαίνει πλέον από το καλό στο καλύτερο και μετά τις επιτυχίες σε Ισπανία και Ελλάδα φαίνεται πως η ομάδα του M.Wilson βρήκε επιτέλους το μυστικό της επιτυχίας.
Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο στόχο μου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι η ομάδα διαθέτει πλέον τη γνώση που απαιτείται για να φθάσει στη νίκη δήλωσε μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Ford o Σκωτσέζος, που σήμερα γιορτάζει τα 32α γενέθλια του.
Οι οικονομικές λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο C.McRae έλαβε γενναία αύξηση και οι μελλοντικές απολαβές του θα ξεπερνούν σημαντικά τα δέκα εκατομμύρια δολάρια που έλαβε από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για το συμβόλαιο που εκπνέει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
auto.in.gr
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
- Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 54χρονου
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημητριάδης – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-143x85.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442