Διακόπτεται η παραγωγή των Rolls Royce για… χάρη των Bentley
Πολύ πριν παραχωρήσουν τη Rolls Royce στην BMW, όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία, οι υπεύθυνοι της VW συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν την παραγωγή των πολυτελών μοντέλων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Τhe Sunday Times.
Πολύ πριν παραχωρήσουν τη Rolls Royce στην BMW, όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία, οι υπεύθυνοι της VW συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν την παραγωγή των πολυτελών μοντέλων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Τhe Sunday Times.
Eπικαλούμενη πηγές από τη VW, η εφημερίδα αναφέρει ότι η κίνηση αποσκοπεί στo να δημιουργήσει προβλήματα στην BMW σε σχέση με την παραγωγή των Rolls Royce και αποτελεί μία προσπάθεια να φέρει τους αγοραστές πολυτελών οχημάτων πιο κοντά στα μοντέλα της Bentley, η οποία θα παραμείνει στα χέρια της VW.
Η συμφωνία μεταξύ VW και BMW προβλέπει ότι η πρώτη διατηρεί τα δικαιώματα της Rolls Royce έως το τέλος του 2002, όταν θα πρέπει να την παραδώσει στη δεύτερη. Εκπρόσωπος των Rolls Royce και Bentley σχολιάζοντας το δημοσίευμα δήλωσε ότι …Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα σχέδια προβλέπουν μέχρι στιγμής η παραγωγή των Rolls Royce να διακοπεί πριν από το τέλος του 2002.
Εάν τελικά η παραγωγή των Rolls Royce διακοπεί, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Derby στο ανατολικό Midlands θα απορροφηθούν στην κατασκευή της μικρής Bentley. Η νέα Bentley θα ανταγωνιστεί μοντέλα της σειράς 7 της BMW και S-Class της Mercedes-Benz και αναμένεται να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της Bentley από 2.000 στα 60.000 οχήματα.
auto.in.gr
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
- Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 54χρονου
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημητριάδης – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-143x85.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442