Στο στάδιο Καραϊσκάκη το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου του 2004
Την επιλογή του σταδίου Καραϊσκάκη για τη διεξαγωγή των αγώνων του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου του 2004 ανακοίνωσε τη Δευτέρα η FIFA, έπειτα από συνάντηση της αντιπροσωπείας της με Έλληνες φορείς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Την επιλογή του σταδίου Καραϊσκάκη για τη διεξαγωγή των αγώνων του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου του 2004 ανακοίνωσε τη Δευτέρα η FIFA, έπειτα από συνάντηση της αντιπροσωπείας της με Έλληνες φορείς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» έλαβαν μέρος, από τη μεν πλευρά της FIFA οι Ίσα Χαγιάτου, Μάριος Λευκαρίτης, Γουόλτερ Γκαγκ, Μάριον Μέγιερ, από τη δε ελληνική πλευρά ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστας Καρτάλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004», Σπύρος Καπράλος, ο διευθυντής αθλημάτων, Μάκης Ασημακόπουλος, ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Πατρίκ Κομνηνός και οι αρχιτέκτονες Στέλιος Αγιοστρατίτης και Χρήστος Κούρτης.
Την επιλογή του Καραϊσκάκη ανακοίνωσε ο Καμερουνέζος αντιπρόεδρος της FIFA, Ίσα Χαγιάτου, ο οποίος επισήμανε ότι το γήπεδο της Ριζούπολης -που είχε προταθεί αρχικά- αντιμετωπίζει πρόβλημα προσβασιμότητας, αλλά και χωρητικότητας. Το ίδιο είχε τονίσει και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Ο κ. Χαγιάτου υπογράμμισε ακόμη ότι το Καραϊσκάκη θα πρέπει να έχει παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2003, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα και να είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «είμαστε λίγο ανήσυχοι σε ό,τι αφορά στο τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διοργανωθεί με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων και γι αυτό έγινε η συνάντηση, αφενός με την Οργανωτική Επιτροπή και από την άλλη με την κυβέρνηση, που αποτελεί σαφέστατα ένα βασικό παράγοντα σε αυτή την προσπάθεια».
«Σήμερα το πρωί» συνέχισε, «πήγαμε σε δύο στάδια για να προσπαθήσουμε να δούμε προς ποια κατεύθυνση πρέπει να προσανατολιστούμε». «Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι το στάδιο που είχε αρχικά προταθεί (Ριζούπολη) δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που έχουμε θέσει, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες συγκεντρώνουν μεγάλες ομάδες και προκαλούν μεγάλη προσέλευση κοινού, που θα ξεπεράσει την χωρητικότητα του σταδίου» προσέθεσε.
Υπογράμμισε δε ότι στη Ριζούπολη υπήρχε πρόβλημα προσβασιμότητας και τόνισε ότι η FIFA δεν έχει πλέον ανησυχίες για το στάδιο Καραϊσκάκη, καθώς έλαβε εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν, καθώς απομένουν 20 περίπου μήνες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. «Φεύγουμε λοιπόν πιο ήσυχοι, έχοντας σκοπό να ξαναρθούμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2003, προκειμένου να δούμε από κοντά τι έχει γίνει. Τότε μόνο θα μπορώ να πω ότι δεν ανησυχούμε καθόλου» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του ο γγ Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστας Καρτάλης, στάθηκε στην ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004», Σπύρος Καπράλος, αναφέρθηκε στη δέσμευση του κ. Καρτάλη ότι η συμφωνία παραχώρησης του σταδίου Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό θα έχει υπογραφεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2003.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.