Με οριακές απώλειες 0,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκαν οι απώλειες των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, ενώ οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκαν.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκαν οι απώλειες των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, ενώ οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκαν.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,08% στις 1.816,20 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 68 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.799 – 1.816 μονάδων.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, με αφορμή τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών.
Η Σοφοκλέους κατάφερε εν μέρει να αντισταθεί σε αυτό το κλίμα, αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε και κάτω από τις 1.800 μονάδες, λόγω της ανόδου των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,18% στις 886,66 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε πτώση 0,36% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,62%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Ασφάλειες (-2,34%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (+0,77%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,20% στα 10,14 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,28% στα 14,10 ευρώ) και της Vodafone (+2,68% στα 5,36 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 99 ενισχύθηκαν, 206 υποχώρησαν και 69 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία – Ζαχάροβα: Επιθετική πρόκληση από πλευράς των ΗΠΑ το περιστατικό με ταχύπλοο κοντά στην Κούβα
- Τι είπε ο Φρανσίσκο για το μέλλον του: «Υπάρχουν πολλές προτάσεις…»
- Υπάτιος Πατμάνογλου: Το μήνυμά του για τα 9 χρόνια από το τροχαίο με την Porsche
- Ιράν: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη… οι συνομιλίες στη Γενεύη – Επιπλέον όροι, κυρώσεις και απειλές από τις ΗΠΑ
- Ευρωβουλευτές ζητούν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ευρωπαϊκό ταμείο για την πρόσβαση στις αμβλώσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/2): Δράση με Europa League, Conference και Euroleague
- Ζάκυνθος: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία – Άνοιξαν δρόμοι, έσπασαν σωλήνες στον Λαγανά
- ΝΔ: η αλαζονεία και η ψευδαίσθηση της «πρωτιάς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442