«Ανάσα ρευστότητας» στην αγορά με το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο του ΙΚΑ
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα «ενεργοποιηθεί» το πρώτο Μικτό Αμοιβαίο Κεφάλαιο της ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών οργανισμών, με αρχικό ενεργητικό 310 εκατ. ευρώ. «Πυξίδα μας το συμφέρον των ασφαλισμένων» δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος.
27
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» το πρώτο Μικτό Αμοιβαίο Κεφάλαιο της ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών οργανισμών, με αρχικό ενεργητικό της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ.
Σε συνέντευξη του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη Ναυτεμπορική, ο διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος δηλώνει «ότι πυξίδα μας είναι το συμφέρον των ασφαλισμένων» και παράλληλα παραδέχεται ότι αναλαμβάνει προσωπικό ρίσκο.
«Αυτές είναι ηλεκτρικές καρέκλες και τα αποδεχόμαστε τα ρίσκα» υπογραμμίζει ο κ. Νεκτάριος, προαναγγέλοντας τη δημιουργία δύο ακόμη Αμοιβαίων Κεφαλαίων μέσα στο 2003, αλλά και την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος.
«Δεν μπορούμε να καθόμαστε πάνω σε αποθεματικά τρισεκατομμυρίων» σημειώνει, προτρέποντας και τα υπόλοιπα Ταμεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΙΚΑ και να απευθυνθούν σε επαγγελματίες διαχειριστές.
Τέλος, ο κ. Νεκτάριος αντικρούει όσους ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τη Σοφοκλέους, υποστηρίζοντας ότι για μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, «τώρα είναι ερυκαιρία να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιος: Αυτό το ελληνικό νησί είναι από τα ιδιαίτερα μέρη της Ευρώπης για το 2026
- Πώς επηρεάζεται η συμπεριφορά του σκύλου μας όταν δεν βγαίνει βόλτα
- Πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις μεταγραφές της Euroleague – Ποια ονόματα ακούγονται…
- Απάτη: Νέα απάτη με παραπλανητικά SMS για εκκρεμή τέλη κυκλοφορίας
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Το πρόβλημα της υγείας που επηρέασε την κινητικότητα της
- Ταμπόρδα: «Έδειξα ότι είμαι ετοιμοπόλεμος, ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού»
- ΦΠΑ: Απαλλάσσονται επιχειρήσεις για πωλήσεις έως 100.000 ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά – Νέα πλατφόρμα
- «Οι Μπακς ακούν προσφορές για τον Αντετοκούνμπο – Το πακέτο που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι Γουόριορς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442