Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο γυναικών από τη Βρετανίδα Πόλα Ράντκλιφ

Παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο γυναικών από τη Βρετανίδα Πόλα Ράντκλιφ

Σε μια ονειρεμένη κούρσα περίπου 42.000 μέτρων, η Πόλα Ράντκλιφ συνέτριψε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο Μαραθώνιο. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες 17 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

37

Σε μια ονειρεμένη κούρσα περίπου 42.000 μέτρων, η Πόλα Ράντκλιφ συνέτριψε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο Μαραθώνιο. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες 17 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας την παλιά επίδοση που ανήκε στην Κάθριν Ντερέμπα από την Κένυα με 2:18:47, από τον περσινό Μαραθώνιο του Σικάγο (7 Οκτωβρίου 2001).

Η Ράντκλιφ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 10.000 μέτρα πριν από δύο μήνες στο Μόναχο, ενώ έχει δηλώσει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας θα συμμετάσχει στον Μαραθώνιο.

Λίγο νωρίτερα, στην κούρσα των ανδρών ο Χαλίντ Χανούτσι, Αμερικανός με καταγωγή από το Μαρόκο, «άγγιξε› το δικό του ρεκόρ, όμως το έχασε για 18 δευτερόλεπτα, αφού τερμάτισε σε χρόνο 2 ώρες 5 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Ο Χανούτσι κατέχει το ρεκόρ από τον περασμένο Απρίλιο, στον μαραθώνιο του Λονδίνο με 2:05:38.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies