Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες για το μέλλον της ζώνης του όζοντος
Αθήνα: Αισθητή μείωση του επιπέδου του χλωρίου στην ατμόσφαιρα έχει σημειωθεί μετά την απαγόρευση της χρήσης χλωροφθορανθράκων στα ψυγεία και στα κλιματιστικά μηχανήματα, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η τρύπα στο στρώμα του όζοντος θα αρχίσει να συρρικνώνεται.
Αθήνα: Αισθητή μείωση του επιπέδου του χλωρίου στην ατμόσφαιρα έχει σημειωθεί μετά την απαγόρευση της χρήσης χλωροφθορανθράκων στα ψυγεία και στα κλιματιστικά μηχανήματα, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η τρύπα στο στρώμα του όζοντος θα αρχίσει να συρρικνώνεται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, επιστήμονες της αυστραλιανής κυβέρνησης έκαναν μετρήσεις στο Ακρωτήριο Γκριμ της Τανζανίας, από τις οποίες εξήχθη το συμπέρασμα ότι η μείωση των επιπέδων του χλωρίου γίνεται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό.
Ο Δρ Πολ Φρέιζερ, επικεφαλής της έρευνας για την ατμόσφαιρα στον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα “καλά νέα” και προέβλεψε ότι η μείωση θα συνεχιστεί και από το 2005 η τρύπα στο στρώμα του όζοντος θα συρρικνώνεται σταθερά και θα εξαφανιστεί στα μέσα του αιώνα.
Ωστόσο, τόνισε ότι το όζον της ατμόσφαιρας θα εξακολουθήσει να είναι ευάλωτο για μια δεκαετία. Αναφερόμενος μάλιστα στο Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ που υπογράφηκε το 1987 με στόχο τη μείωση της τρύπας του όζοντος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα παγκόσμια πρωτόκολλα μπορούν να λειτουργούν, άρα είναι δυνατόν να υπάρξει τελικά πρόσφορο έδαφος για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κιότο παρά τις αμερικανικές διαφωνίες.
health.in.gr
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Τι είναι το E-3 Sentry AWACS, το εναέριο κέντρο επιχειρήσεων που χτυπήθηκε από το Ιράν
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442