Ματαιώθηκε η επίσκεψη Χριστοδουλάκη – Τσοχατζόπουλου στη Δράμα
Στην πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει συνολικά την αναπτυξιακή προοπτική των νομών Δράμας και Καβάλας, απέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Α.Τσοχατζόπουλος, τη ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα, Τρίτη, επίσκεψης υπουργικού κλιμακίου στην περιοχή.
Στην πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει συνολικά το ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής των νομών Δράμας και Καβάλας, απέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, τη ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα, Τρίτη, επίσκεψης υπουργικού κλιμακίου στην περιοχή.
«Οι δύο νομοί έχουν μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης λόγω των ειδικών κινήτρων, τα οποία ίσχυαν για πολλά χρόνια στους νομούς της Θράκης» υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, προανήγγειλε παρεμβάσεις της κυβέρνησης «στα αναπτυξιακά, μεταποιητικά βιομηχανικά, εμπορικά και τουριστικά δεδομένα της περιοχής, σε συνδυασμό με ρυθμίσεις προστασίας των εργαζομένων έναντι αντιξοοτήτων, όπως στην περίπτωση της Softex». Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα της Softex oφείλεται εν πολλοίς και στους δυσμενείς όρους επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Πάντως, ο νομάρχης Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψη ματαιώθηκε, καθώς οι δύο υπουργοί «δεν είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τους απολυόμενους της Αθηναϊκής Χαρτοποιΐας, επειδή φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή».
«Αφησαν στο έλεος την περιοχή μας, που έχασε χιλιάδες θέσεις εργασίες και που την έφεραν στο χείλος του οικονομικού μαρασμού και τώρα δεν τολμούν να δουν κατάματα τον δραμινό λαό, γιατί άλλα του υποσχέθηκαν και άλλα έπραξαν» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο νομάρχης Δράμας.