Την Τετάρτη η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Γενική Τράπεζα
Την Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 17% της Τράπεζας Αττικής. Πάντως, το τοπίο παραμένει θολό σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας, καθώς η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή.
Την Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 17% της Τράπεζας Αττικής, που κατέχει η Εμπορική Τράπεζα. Πάντως, αν και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει, το τοπίο παραμένει θολό, όσον αφορά την έκβαση της διαδικασίας, καθώς η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή.
Με δεδομένο και το πρόσφατο παράδειγμα της Γενικής Τράπεζας, ανώτερα στελέχη της Εμπορικής επισημαίνουν ότι ο διαγωνισμός δεν αποκλείεται να κηρυχθεί άγονος, καθώς οι εξελίξεις στο διεθνές τραπεζικό σκηνικό ενδέχεται να αποθαρρύνουν τους υποψήφιους επενδυτές.
Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν σήμερα αρχικό ενδιαφέρον για το 17% της Αττικής και όχι να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, που θα περιέχουν συγκεκριμένους όρους, όπως το προτεινόμενο τίμημα ή το φάκελο του επιχειρησιακού σχεδίου.
Ως προς τους ενδιαφερόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό φάκελο είχαν παραλάβει η Aspis Bank, η Γενική Τράπεζα, η Εγνατία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τρία ασφαλιστικά ταμεία (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΠΔ και ΤΣΑΥ).