Η Πάτρα και όχι η Θεσσαλονίκη υποψήφια για τους Μεσογειακούς του 2009
Η Πάτρα θα είναι τελικά υποψήφια πόλη για τους Μεσογειακούς αγώνες του 2009 όπως αποφάσισε χθες η ολομέλεια της ΕΟΕ. Αναφορικά με την πρόθεση των εκπροσώπων της Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ως αιτία απόρριψης η καθυστερημένη αναγγελία της υποψηφιότητας.
Η Πάτρα θα είναι υποψήφια πόλη για τους Μεσογειακούς αγώνες του 2009 όπως αποφάσισε χθες η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Σε σχετική ανακοίνωσή της EΟΕ τονίζεται ότι: «η Ολομέλεια της στη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε να παραμείνει στην ομόφωνη απόφασή της που είχε λάβει στις 2 Απριλίου 2001 και την οποία επιβεβαίωσε στις 23 Απριλίου 2002, όπου το δικαίωμα διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2009 είχε ανατεθεί στην πόλη της Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους παρακάτω λόγους:
– Την ηθική δέσμευση για υποστήριξη της έγκαιρης υποψηφιότητας της Πάτρας – Περ. Δυτικής Ελλάδας.
– Την προεργασία της ως άνω περιοχής σε θέματα διεκδίκησης της διοργάνωσης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό επί 18 μήνες.
– Την πολύμηνη τεχνοκρατική προετοιμασία της υποψήφιας περιοχής.
– Την από 6ης Ιουνίου επιστολή της Ε.Ο.Ε. προς τον αρμόδιο υφυπουργό για τη σύσταση επιτροπής διεκδίκησης της Πάτρας – Περ. Δυτικής Ελλάδας.
– Την παρουσίαση προς τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) της υποψηφιότητας από αντιπροσωπεία της περιοχής στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων της Τύνιδας (Σεπτέμβριος 2001)
– Την καθυστερημένη αναγγελία της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης».
Η επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας της Πάτρας για την ανάληψη θα κατατεθεί στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) μέχρι 31 Ιουλίου και η απόφαση για την πόλη που θα αναλάβει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της που θα πραγματοποιηθεί 3-4 Οκτωβρίου 2003 στην πόλη Αλμερία της Ισπανίας.
Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της Ε.Ο.Ε. δεν έλειψε η ένταση, καθώς την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης την οποία υποστήριξαν ένθερμα ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Ορφανός και Φάνη Πάλη Πετραλιά. Αντίθετα, υπέρ της υποψηφιότητας της Πάτρας ήταν ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Σμυρλής.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.