Η Γερμανία αφεντικό του 5ου ομίλου με περίπατο 8-0 επί της Σ.Αραβίας
Με επίδειξη δύναμης κόντρα στην αδύναμη Σ.Αραβία η Γερμανία έκανε γνωστές τις προθέσεις της στο 5ο όμιλο. Επικρατώντας 8-0 (σκορ ρεκόρ) με το 1ο χατ τρικ του Μουντιάλ από τον Κλόζε, τα «πάντσερ» βρίσκονται στην 1η θέση με Δανία,Καμερούν να ακολουθούν.
Με επίδειξη δύναμης κόντρα στην αδύναμη Σ.Αραβία η Γερμανία έκανε γνωστές τις… προθέσεις της στον 5ο όμιλο. Επικρατώντας 8-0 με το 1ο χατ τρικ του Μουντιάλ από τον Κλόζε, τα «πάντσερ» βρίσκονται στην 1η θέση με τις Δανία και Καμερούν να ακολουθούν.
Μάλιστα η Γερμανία έγινε η 2η ομάδα μετά την Ουγγαρία που έχει πετύχει περισσότερα από 6 γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «μαγιάροι» είχαν επιβληθεί το 1982 του Ελ Σαβαδόρ με 10-1 στην Ισπανία.
Ο αγώνας δεν αντέχει κριτικής αφού από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό η ομάδα του Ρούντι Φέλερ επιτίθονταν κατά κύματα, σε ρυθμούς προπόνησης. Πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα ανά 45λεπτο.
Πάντως ήταν σαφώς ένα πολύ καλό δείγμα για τους Γερμανούς που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πάρα πολλές δυσκολίες…
Αλλωστε το πάθημα της Γαλλίας φαίνεται να έγινε μάθημα και στα υπόλοιπα φαβορί.
Όσο για την Σαουδική Αραβία, από τη στιγμή που έφτασε στην Ιαπωνία είχε πετύχει το στόχο της. Με την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της απλά ίνει το παρών.
Η ομάδα του Φέλερ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα καθώς οι Ασιάτες έδειξαν εξ αρχής οτι δεν μπορούν ιδιαίτερα να αντισταθούν.
Στον αγωνιστικό τομέα ο Κλοζε έκλεψε την παράσταση πευχαίνοντας τρία τέρματα. Ξεκίνησε στο 20ό λεπτό με κεφαλιά ψαράκι, συνέχισε στο 25 και έκλεισε την παρουσία του στο 69 γράφοντας το 5-0.
Νωρίτερα ο Μπάλακ είχε γράψει το 3-0 στο 40, ενώ ο Γιάνκερ έκανε το 4-0 στη λήξη του ημιχρόνου.
Το 6-0 έκανε ο Λίνκε, Ο Μπίρχοφ που αγωνίστηκε λίγα λεπτά με ένα περίεργο σουτ-κόντρα σημείωσει το 7-0 και ο Σνάιντερ έβαλε την υπογραφή του στο εντυπωσιακό 8-0 στο 90, με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνοντας τον Φέλερ έναν… ευτυχισμένο άνθρωπο.
Ο Ισπανός Ζιλ Μανθάνο είναι ο πρώτος ρέφερι που απέβαλε τον Μέσι, ενώ πιο πριν ο Αργεντινός σταρ είχε αρνηθεί να του δώσει το χέρι του, μετά το τέλος αγώνα! Στιγμές από την καριέρα του
Κυριαρχικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην Πυλαία, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Greek Basketball League, επί του Άρη Betsson, με 88-77.