Τα οικονομικά τρόφιμα είναι εξίσου θρεπτικά με τα προϊόντα με επώνυμα εμπορικά σήματα
Λονδίνο: Βρίσκεστε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ και δυσκολεύεστε να επιλέξετε μεταξύ ενός οικονομικού προϊόντος και εκείνου που φέρει την... ακριβή σφραγίδα επώνυμης εταιρείας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν συντρέχει κανένας λόγος προβληματισμού, καθώς μέσω νέας έρευνας αποδείχθηκε ότι μεταξύ των δύο προϊόντων υπάρχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις ως προς τη θρεπτική τους αξία.
Λονδίνο: Βρίσκεστε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ και δυσκολεύεστε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα οικονομικό προϊόν και σε κάποιο που φέρει την… ακριβή σφραγίδα επώνυμης εταιρείας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν συντρέχει κανένας λόγος προβληματισμού, διότι, βάσει νέας έρευνας, μεταξύ των δύο προϊόντων υπάρχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις ως προς τη θρεπτική τους αξία.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι δοκιμαστές που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα δυσκολεύτηκαν, μάλιστα, να ξεχωρίσουν τα φθηνότερα τρόφιμα. Σε γενικές γραμμές τα κατέταξαν ως προς τη γεύση αντάξια -και σε αρκετές περιπτώσεις ανώτερα- των ακριβότερων προϊόντων.
Μεγάλη μερίδα καταναλωτών εκτιμά ότι η ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουν πιο προσιτές τιμές είναι χαμηλότερη από εκείνη των τροφίμων που φέρουν κάποιο γνωστό εμπορικό σήμα.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική επισημαίνουν ειδικοί της βρετανικής Health Which? που διεξήγαγαν την εν λόγω έρευνα, καθώς τα οικονομικά προϊόντα αποδείχθηκαν εξίσου ποιοτικά και θρεπτικά με τα ακριβότερα.
Πρόβλημα εντοπίστηκε μόνο στα φθηνότερα γιαούρτια, τα οποία μειονεκτούν έναντι των υπόλοιπων σε γεύση και σε περιεκτικότητα πρωτεϊνών.