Δέκα χιλιάδες φορολογούμενοι είπαν «Nαι» στην υποβολή δηλώσεων μέσω του Διαδικτύου
Σε 9.650 έχει ανέλθει, μέσα σε πέντε ημέρες, ο αριθμός των φορολογούμενων που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν στην υπηρεσία υποβολής φορολογικής δήλωσης μέσω του Internet, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ιδιαίτερα δελεαστικά αποδείχτηκαν τα κίνητρα που παρείχε στους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον αριθμό των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες υποβάλλονται μέσω του Internet, καθώς χιλιάδες αιτήσεις υπεβλήθησαν στο σύστημα TAXIS net, ήδη από την πρώτη εβδομάδα της περιόδου εγγραφών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), αρχής γενομένης από τη Δευτέρα και μέχρι χθες το πρωί, ο αριθμός των φορολογούμενων, που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν στην υπηρεσία e-εισόδημα, ανήλθε σε 9.650 άτομα.
Τα βασικά κίνητρα που παρέχονται σε όσους φορολογουμένους υποβάλουν τη δήλωσή τους μέσω του Διαδικτύου είναι η μεγαλύτερη έκπτωση του φόρου (σε ποσοστό 2,5% και μέχρι 40.000 δρχ) και η απαλλαγή από την υποχρέωση αποστολής των δικαιολογητικών στην εφορία.
Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών και παραλείψεων, ενώ η εκκαθάριση γίνεται ταχύτατα (εντός 15 ημερών από την υποβολή της δήλωσης). Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, ο φορολογούμενος θα ειδοποιείται με e-mail για το εάν η δήλωσή του είναι χρεωστική, πιστωτική ή μηδενική, καθώς και για το ποσό του φόρου, που θα πληρώσει ή θα εισπράξει.
Υπενθυμίζεται ότι ηλεκτρονικά θα υποβληθούν φέτος το βασικό φορολογικό έντυπο Ε1, το Ε2 (μισθωμάτων), το Ε3 (εισοδημάτων από ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα) και το Ε9 (ακίνητης περιουσίας).