Πρώτη εκτός έδρας επιτυχία για τους Bulls έπειτα από 18 αγώνες – Αποτελέσματα ΝΒΑ
Το... γλυκό ποτήρι της νίκης γεύτηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 18 αγώνες μακριά από την έδρα τους οι Chicago Bulls, οι οποίοι κέρδισαν τους Atlanta Hawks με 94-91. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρον Μέρσερ που σημείωσε τέσσερις κρίσιμους πόντους στα τελευταία λεπτά.
Το… γλυκό ποτήρι της νίκης γεύτηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 18 αγώνες μακριά από την έδρα τους οι Chicago Bulls, οι οποίοι κέρδισαν τους Atlanta Hawks με 94-91. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρον Μέρσερ που σημείωσε τέσσερις κρίσιμους πόντους -συνολικά πέτυχε 19- στα τελευταία λεπτά.
Σημαντική νίκη πέτυχαν και οι San Antonio Spurs επί των Utah Jazz (102-98). Πρωταγωνιστής ήταν ο Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος «ξύπνησε» αγωνιστικά και έχοντας στο ενεργητικό του 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 κοψίματα οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία.
Αυτή ήταν η έβδομη σερί επιτυχία των Spurs, με τον Τσάρλς Σμιθ να σημειώνει 19 και τον Ντάνιελ 18 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισαν ο Καρλ Μαλόουν με 30 πόντους και 14 ριμπάουντ και ο Αντρέι Κιριλένκο με 24 πόντους.
Στη νότια Καρολίνα, ο Ααρον ΜακΚι σημείωσε 22 πόντους προερχόμενος από τον πάγκο και οδήγησε τους Philadelphia 76ers στην τρίτη σερί νίκη της, αυτήν τη φορά κόντρα στους Charlotte Hornets 93-88. Ο Αλεν Αϊβερσον σημείωσε 33 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Λι Νέιλον με 27.
Στο Τενεσί, ο Ντιρκ Νοβίτσκι σημείωσε 32 πόντους και βοήθησε σημαντικά τους Dallas Mavericks να φτάσουν στη νίκη με 108-97 κόντρα στους Memphis Grizzlies. Σε πολύ καλή κατάσταση και ο Στιβ Νας σημείωσε 20 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ισπανός Πο Γκασόλ πέτυχε 26 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ.
Τέλος, στο Ορεγκον οι Μiami Heat πήραν φόρα στην παράταση και με μπαράζ τρίποντων κατάφεραν τελικά να κάμψουν την αντίσταση των Portland Trailblazers με 92-90. Μεγάλη και η συμβολή του Αλόνζο Μούρνινγκ στην άμυνα του Μαϊάμι που έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!
Ανδρέας Τεττέη, Σίριλ Ντέσερς, Κάρολ Σβιντέρσκι και Μίλος Πάντοβιτς εντάχτηκαν στον Παναθηναϊκό στις τρεις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους και κόστισαν συνολικά 10,7 εκ. ευρώ.