O Π.Χαρβάλας αρχηγός ΓΕΣ και ο Π.Παπανικολάου αρχηγός της Αεροπορίας
Ο αντιστράτηγος Π.Χαρβάλας είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ και ο αντιπτέραρχος Π.Παπανικολάου ο νέος αρχηγός Αεροπορίας, σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έθνους, εκτίμησε ο ΥΠΕΘΑ.
Τους νέους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Αεροπορίας επέλεξε, την Τρίτη, με ομόφωνη απόφασή του το ΚΥΣΕΑ. Ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβάλας είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ και ο αντιπτέραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο κ. Χαρβάλας ήταν έως σήμερα διοικητής του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, ενώ ο κ. Παπανικολάου διοικητής ΑΤΑ στη Λάρισα.
Επιπλέον, το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή ενός λόχου μηχανικού και τμήματος ασφαλείας 130 ανδρών στο Αφγανιστάν. Σκοπός της ελληνικής δύναμης που θα σταλεί στο Αφγανιστάν είναι η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και η ανακατασκευή δρόμων, γεφυρών και άλλων υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τους βομβαρδισμούς.
Μιλώντας για τη νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ.Παπαντωνίου, εκτίμησε ότι θα ανταποκριθεί απόλυτα στις απαιτήσεις του έθνους όποτε και αν χρειαστεί και θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωσή τους της τελευταίας 50ετίας.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική δύναμη που θα σταλεί στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επισήμανε ότι η κατάσταση στην εν λόγω χώρα έχει σταθεροποιηθεί σε κάποιο βαθμό, αλλά εξακολουθεί να απαιτείται μεγάλη επιφυλακή. Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι οι Έλληνες στρατιώτες δεν πηγαίνουν για να πολεμήσουν, αλλά για να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ελληνική δύναμη θα αναχωρήσει για το Αφγανιστάν εντός των επόμενων εβδομάδων. Η Ελλάδα επίσης θα αποστείλει στο Αφγανιστάν δύο αεροσκάφη C-130 για τη μεταφορά υλικών και τροφίμων.