Κυριακή 12 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Ήττα για την εθνική με 2-1 από την Κύπρο

Ήττα για την εθνική με 2-1 από την Κύπρο

Λίγο η ατυχία, λίγο και η χαλάρωση των διεθνών έφεραν την ήττα με 2-1 για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από την Κύπρο, καθώς παρουσιάστηκε πιο αποφασιστική. Στην Καισαριανή παρουσία 2.000 περίπου φιλάθλων ο Ν.Μαχλάς έχασε πέναλτι στο 22 του φιλικού.

25

Παρά τις ευκαιρίες που είχε η εθνική Ελλάδας, υποχρεώθηκε σε ήττα από την αντίστοιχη της Κύπρου με 2-1, σε αγώνα που έγινε στο Στάδιο της Καισαριανής, υπό το βλέμμα περίπου 2.000 θεατών.


Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, η εθνική πήρε τα ηνία του αγώνα. Έτσι, στο 8ο λεπτό, ο Παναγιώτου δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα σε σουτ του Λάκη και, τελικά, η μπάλα, μετά την παρεμβολή του Μαχλά, έφτασε και πάλι στον παίκτη της ΑΕΚ, αλλά αυτός σούταρε άουτ.


Στο 11ο λεπτό, ο Μαχλάς έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά την έξοδο του Παναγιώτου, αλλά ο Κύπριος τερματοφύλακας είπε «όχι» στον επιθετικό του Αγιαξ.


Από την πλευρά τους, οι Κύπριοι έκαναν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στα ελληνικά καρέ με την προσπάθεια του Κωνσταντίνου, ο οποίος έκανε σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ελευθερίου έφυγε κόρνερ. Λίγο πριν από τη συυμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Καραγκούνης βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Νικολαΐδη, ο οποίος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Μαχλάς δεν πρόλαβε να την προωθήσει στα δίχτυα του Παναγιώτου.


Ο κυνηγός του «Αίαντα» ήταν και ο παίκτης που αστόχησε στο 22ο λεπτό σε πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λάκης σε ανατροπή του από τον Ιωακείμ, αφού η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Παναγιώτου.


Από εκείνο το σημείο, οι Κύπριοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έτσι, στο 24 σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Κωνσταντίνου προσπάθησε να περάσει τον Νικοπολίδη, αλλά τελικά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.


Στο 25ο λεπτό, οι Κύπριοι είχαν ακόμη ένα καλό σουτ με τον Νικολάου, το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης, ενώ ο Ζαγοράκης απάντησε με ένα μακρινό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Παναγιώτου. Η Κύπρος, παντως, συνέχισε τις επισκέψεις στα καρέ του Νικοπολίδη και έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 32 με τον Δασκαλάκη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ του Χριστοδούλου, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.


Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Οκκάς ταλαιπώρησε τον Νταμπίζα, αλλά το σουτ του βρήκε το δεξί δοκάρι του Χαλκιά που είχε πάρει τη θέση του Νικοπολίδη, ενώ ένα λεπτό μετά, σουτ του Μιχάλη Κωνσταντίνου έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.


Λίγο αργότερα, σέντρα των Κυπρίων κατευθύνθηκε στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, αλλά κανένας παίκτης των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τη σύγχυση, για να διπλασιάσει τα τέρματά τους. Η εθνική μας είχε μια καλή στιγμή στο 64, όταν σουτ του Νικολαϊδη έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναγιώτου. Λίγο αργότερα, ο Γεωργιάδης, με ατομική προσπάθεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Κύπριος τερματοφύλακας.


Στο υπόλοιπο διάστημα έως της λήξη της αναμέτρησης, η εθνική μας, με πολλές αλλαγές από τον Ότο Ρεχάγκελ, πίεσε την άμυνα των Κυπρίων, προκειμένου να πετύχει κάτι καλό, αλλά οι φιλοξενούμενοι, με πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή, δεν επέτρεπαν στους Έλληνες διεθνείς να πετύχουν το… κάτι καλύτερο.


Αυτά, μέχρι το 85ο λεπτό, όταν ο Λυμπερόπουλος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ντέμη Νικολαΐδη και «έγραψε» το 1-1. Όμως, στο 88 ο Ιωακείμ έβαλε την Κύπρο μπροστά στο σκορ με γυριστή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Λουκά, ενώ στο 89 η εθνική δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, καθώς από μπαλιά του Καφέ ο Νικολαΐδης από πλεονεκτική θέση δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Ελλάδα: Νικοπολίδης (46 Χαλκιάς), Κατσιαμπής, Νταμπίζας, Βόκολος, Ζαγοράκης (86 Ζήκος), Φύσσας (76 Κωνσταντινίδης), Λάκης (46 Γεωργιάδης), Κασάπης, Καραγκούνης (46 Καφές), Μαχλάς (68 Λυμπερόπουλος), Νικολαΐδης.



Κύπρος: Παναγιώτου, Δασκαλάκης, Χαραλάμπους, Ιωακείμ, Χριστοδούλου (82 Λουκά), Θεοδότου, Νικολάου (75 Νικολάου), Ελευθερίου (84 Γεωργίου), Σατσιάς (89 Κοτσώνης), Κωνσταντίνου, Οκκάς (62 Γιασεμάκης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Απριλίου 2026
Cookies