Έτοιμο να βγει στους δρόμους είναι το νέο μεγάλο πολυμορφικό της Peugeot που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη μορφή του νέου μοντέλου, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών στους δρόμους της Γαλλίας.
Έτοιμο να βγει στους δρόμους είναι το νέο μεγάλο πολυμορφικό της Peugeot που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη μορφή του νέου μοντέλου, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών στους δρόμους της Γαλλίας.
Με το 807 η γαλλική εταιρεία ελπίζει ότι θα αποτινάξει τη συντηρητική εικόνα του 806 και θα προσελκύσει αγοραστές, από τον εγχώριο ανταγωνισμό του Renault Espace. Η σχεδιαστική πινελιά που διακρίνεται έντονα, εκτός φυσικά από την μπροστινή μάσκα που μοιάζει με αυτήν του 206, είναι το ενιαίο χερούλι της μπροστινής κλασικής και της πλαϊνής συρόμενης πόρτας.
Το νέο μεγάλο MPV θα αντικαταστήσει το μάλλον συντηρητικό 806, ενώ, χάρη στη δανεισμένη από το 206 μπροστινή μάσκα, θα διαφοροποιηθεί από τα ίδια μοντέλα της αδελφής Citroen και της ιταλικής Fiat, τα οποία μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο. Οι αντικαταστάτες των Citroen Synergie και Fiat Ulysse θα διαθέτουν τα μεγάλα παράθυρα του 807 και τους επίσης μεγάλους εσωτερικούς χώρους, αλλά θα διαφοροποιούνται εξωτερικά, ειδικά σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.
Το ίδιο θα συμβεί και με τους κινητήρες, αφού κάθε μοντέλο θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Έτσι, η Peugeot θα τοποθετήσει στο 807 τους κινητήρες HDi άμεσου ψεκασμού των 2,0 και 2,2 λίτρων, ενώ αργότερα θα τοποθετηθεί ένας ακόμα πετρελαιοκινητήρας, 2,4 λίτρων με απόδοση 165 ίππων, που εξελίσσεται παράλληλα με τη Ford.
Ο τελευταίος κινητήρας αναμένεται να εξοπλίζει και τα Ford Galaxy και Mondeo, ενώ ετοιμάζονται δύο ακόμα κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση των 2.000κ.εκ. θα αντικατασταθεί από έναν πιο ροπάτο 2.200κ.εκ., και η κορυφαία έκδοση του 807 θα εξοπλίζεται από τον τρίλιτρο V6, που τοποθετείται και σε άλλα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας.
Οι πωλήσεις του 807 αναμένεται να ξεκινήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την έκθεση της Γενεύης, με τιμές λίγο υψηλότερες έναντι του απερχόμενου 806.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας