«Γεύση» από Α1 βόλεϊ ανδρών εντός και εκτός συνόρων
Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό να είναι στην Ιταλία, αλλά και με τους άλλους πρωταγωνιστές να παίζουν φιλικά εντός συνόρων. Τα συμπεράσματα πάντως είναι ιδιαίτερα θετικά για το θέαμα που... έρχεται.
Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό να είναι στην Ιταλία, αλλά και με τους άλλους πρωταγωνιστές να παίζουν φιλικά εντός συνόρων. Τα συμπεράσματα πάντως είναι ιδιαίτερα θετικά για το θέαμα που… έρχεται.
Οι «ερυθόλευκοι» κατέκτησαν το τουρνουά της Μοντικιάρι, καθώς επικράτησαν της διοργανώτριας στον τελικό με 3-1 (20-25, 26-24, 30-28, 25-19) και κέρδισαν την πρώτη θέση του τουρνουά.
Ο Ρίτσι ξεκίνησε τον αγώνα με τους Χριστοφιδέλη, Γκιούρδα, Μπατιστάτο, Κουρνέτα, Τσακιρόπουλο, Χάκινεν, λίμπερο τον Μίγιτς και με αλλαγές τους Κυριαζή, Καλαϊτσίδη, Ξενάκη. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε έτσι τον τίτλο του τουρνουά και αύριο (24/9) θα αναμετρηθεί με τη Ραβένα, ενώ θα ακολουθήσουν και τρία ματς (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) με τη Φεράρα.
Εξάλλου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 (25-23, 25-23, 25-16) της Ρόμα και πήραν την τρίτη θέση του τουρνουά που γίνεται στο Ριέτι. Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά την Ιταλία με δύο ήττες (3-2 από τη Ρόμα στην πρεμιέρα και 3-1 από τη Λατίνα) και μία νίκη . Στον τελευταίο αγώνα ο Σερνιότι δεν χρησιμοποίησε τους Χατζηαντωνίου, Σαμαρά.
Εν τω μεταξύ τον τίτλο του τουρνουά της Λαμίας πήρε ο Ηρακλής. Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης κέρδισε τον Αρη με 3-1 (25-20, 24-26, 25-17, 25-23). Για τον Ηρακλή αγωνίστηκαν οι Μέλκας, Κράβαρικ, Μπάεφ, Μητρούδης, Καρυπίδης, Αμαξόπουλος/ λίμπερο και Μπάεφ, ενώ από την πλευρά του Αρη έπαιξαν οι Τζούριτς, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Χατζηαντωνίου, Μπρουκς, Καλμαζίδης, λίμπερο ο Τσιγγίδης και Βαλαβάνης, Μορφίνος, Βασιλειάδης.
Η Ορεστιάδα έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της γηπεδούχου Λαμίας με 3-2 και πήρε την τρίτη θέση της διοργάνωσης.
Τέλος τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Κραϊόβα με 3-1. Ο Τάσος Κουμπλής χρησιμοποίησε τους Ζελιάσκοφ, Ψάρρα, Παπακοσμά, Φλώρο, Σμαραγδή, Αρμενάκη, λίμπερο ο Γζουντέλης, ενώ αλλαγή μπήκε ο Κυριακίδης.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.