Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα, 83-70 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα, 83-70 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Η άμυνα έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ. Χάρη στην αμυντική τους διάταξη στα τελευταία 15, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 83-70 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών. Οι δύο «αιώνιοι» έδωσαν ραντεβού για τη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 21:00 στο ΣΕΦ.

0

Η άμυνα έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ. Χάρη στην αμυντική τους διάταξη στα τελευταία 15, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 83-70 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών. Οι δύο «αιώνιοι» έδωσαν ραντεβού για τη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 21:00 στο ΣΕΦ.

Με μπροστάρη τον Ρέμπρατσα οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με 16-10 και 22-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η «πράσινη» κυριαρχία συνεχίστηκε και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τον Μποντίρογκα να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το «ερυθρόλευκο» καλάθι. Έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με 31-21 4.45 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.


Η πειραιώτικη απάντηση ήλθε λίγα λεπτά πριν αποσυρθούν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια. Με τρίποντα των Βούκσεβιτς, Ρισασέ και καλάθι του Ρίβερς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 36-36, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.


Η ευστοχία των φιλοξενουμένων από τη γραμμή των 6.25μ. συνεχίστηκε και στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Τόμιτς να βρει το στόχο και ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 45-38 και 48-40.


Με τρίποντο όμως του Μποντιρόγκα ξεκίνησε η «πράσινη» αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα με 53-52 και άρχισε να αυξάνει την υπέρ του διαφορά. Με κλειδί την πιεστική άμυνα η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι της, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πετύχει μόλις τέσσερις πόντους σε 11!


Η νίκη των γηπεδούχων με 83-70 ήταν πλέον φυσική συνέπεια και οι Πειραιώτες είχαν αρχίσει να σκέφτονται τον αγώνα της Τετάρτης.


Τα δεκάλεπτα: 22-16, 36-36, 60-53, 83-70.


Παναθηναϊκός: Καλαϊτζής 6, Φώτσης 2, Τζεντίλε 8 (2), Κοχ 3 (1), Ρότζερς 9 (2), Μποντίρογκα 25 (1), Ρέμπρατσα 22, Μπερκ 5, Μπαλογιάννης 3.


Ολυμπιακός: Μπουντούρης 4, Βούκσεβιτς 7, Παπανικολάου 9, Δορκοφίκης 2, Οικονόμου 1, Σούλης, Ρίβερς 7 (1), Τόμιτς 19 (5), Ράτζα 16, Ρισασέ 5.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies