Ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την κρίση στη Ν.Σερβία
Συνάντηση με τον Τζορτζ Ο. Μπους ζήτησε την Τρίτη ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, προκειμένου να του επαναλάβει το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την κρίση στη Ν.Σερβία. Την ίδια ώρα, Σέρβος ανώτατος αξιωματούχος κατήγγειλε την KFOR για υπερβολική επιείκεια έναντι των Αλβανών ανταρτών.
30
Συνάντηση με τον Τζορτζ Ο. Μπους ζήτησε την Τρίτη ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, προκειμένου να του επαναλάβει το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την κρίση στη Ν.Σερβία. Την ίδια ώρα, Σέρβος ανώτατος αξιωματούχος κατήγγειλε την KFOR για υπερβολική επιείκεια έναντι των Αλβανών ανταρτών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η συνάντηση του Γιουγκοσλάβου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησής της.
Βολές κατά των δυνάμεων της KFOR που σταθμεύουν στο Κοσσυφοπέδιο εκτόξευσαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Ζίβκοβιτς, καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Βλάνταν Μπάτιτς. Σύμφωνα με το BBC, οι δύο αξιωματούχοι κατηγόρησαν ευθέως τις δυνάμεις της KFOR ότι δεν κάνουν αρκετά για την εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την αδυναμία τους να περιορίσουν την επιθετικότητα των Αλβανών ανταρτών.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε ότι κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο ο έλεγχος των συνοριακών διαβάσεων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας θα περάσει εντός του καλοκαιριού στην αρμοδιότητα της αστυνομίας.
Τέλος, επίσκεψη στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα πραγματοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Νεμπόισα Κόβιτς, προκειμένου να συναντηθεί με τους Σέρβους ηγέτες της περιοχής. Σε δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι το Βελιγράδι θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για την ειρήνη και την ασφάλεια. «Ένα τόσο επικίνδυνο, επώδυνο και περίπλοκο πρόβλημα όσο αυτό του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη συνεργασία των κυβερνήσεων της Γιουγκοσλαβίας και Σερβίας» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό,ΜΠΕ
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη Δημητριάδη – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Betsson: Ο τελικός του BCL, ΑΕΚ – Ρίτας, με Ενισχυμένες Αποδόσεις και αποκλειστικές αγορές
- Επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση έως 150 ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442