Οκταήμερη άδεια παραμονής χορηγούν οι γαλλικές Αρχές στους Κούρδους λαθρομετανάστες
Λύση προσωρινού χαρακτήρα έδωσαν την Τρίτη οι γαλλικές Αρχές στο δράμα των 910 Κούρδων λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την απόφαση, θα τους χορηγηθεί οκταήμερη άδεια παραμονής, με δυνατότητα να κάνουν αίτηση για χορήγηση ασύλου. Η υπόθεση, πάντως, έδωσε αφορμή για νέο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Αγκυρας και Παρισιού, στον οποίο αυτήν τη φορά πρωτοστάτησε ο γαλλικός Τύπος.
30
Λύση προσωρινού χαρακτήρα έδωσαν την Τρίτη οι γαλλικές Αρχές στο δράμα των 910 Κούρδων λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την απόφαση, θα τους χορηγηθεί οκταήμερη άδεια παραμονής, με δυνατότητα να κάνουν αίτηση για χορήγηση ασύλου. Η υπόθεση, πάντως, έδωσε αφορμή για νέο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Αγκυρας και Παρισιού, στον οποίο αυτήν τη φορά πρωτοστάτησε ο γαλλικός Τύπος.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει αυτού του τύπου την άδεια σε όσους από τους μετανάστες δηλώσουν ότι είναι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ. Πάντως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου έσπευσε να διευκρινίσει ότι η υποβολή αίτησης για μόνιμη παραμονή στη Γαλλία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αίτηση θα γίνει δεκτή.
Στο θέμα των Κούρδων λαθρομεταναστών αναφέρεται αναλυτικά τις τελευταίες ημέρες και ο γαλλικός Τύπος. Η Le Monde με τίτλο «Η Τουρκία βασικό σταυροδρόμι της διακίνησης λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη» παρουσιάζει τους λόγους της φυγής των Κούρδων -πόλεμος, εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Τούρκων, συμπλοκές κουρδικών ομάδων, φτώχεια- καθώς και τις οδούς διοχέτευσής τους στη Δύση. Η εφημερίδα Liberation επιρρίπτει ευθύνες στην Αγκυρα και ζητά να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία.
Απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε τις τελευταίες ημέρες η γαλλική κυβέρνηση, η Τουρκία χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Παρισιού, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα περί συστηματικής «εξαγωγής» Κούρδων προσφύγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: «Ο ΟΣΕ ενέκρινε την παραχώρηση του δρόμου παράλληλα της γραμμής στο Μονοδένδρι»
- Γεραπετρίτης για drone στη Λευκάδα: «Η Μεσόγειος δεν θα καταστεί θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων»
- Ληστεία στην Κάτω Τιθορέα: Η στιγμή που οι δράστες φεύγουν από την τράπεζα – Τους έπεσαν χρήματα στο δρόμο
- BAFTA TV Awards: Το Adolescence «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του – Όλοι οι νικητές
- Ο CEO της Euroleague συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Stoiximan GBL στη Βαρκελώνη
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει την Τετάρτη με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο ΜΕGA
- Αναβάθμιση για το ελικοδρόμιο του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442