Δεν αντιμετωπίζει το θέμα των πανωτοκίων η κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΝΔ
Για εμπαιγμό των πολιτών από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο θέμα των πανωτοκίων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά το πέρας της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το εν λόγω ζήτημα.
53
Για εμπαιγμό των πολιτών από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο θέμα των πανωτοκίων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά το πέρας της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το εν λόγω ζήτημα.
Ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ανέφερε ότι «ο κ. Παπαντωνίου δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί» και ότι σύρθηκε στην αποψινή συνάντηση με βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη συμμετοχή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά την πρόταση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι οι βουλευτές της ΝΔ που θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας για το θέμα των πανωτοκίων θα επιμείνουν ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, στη βάση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας.
Οι τομεάρχες της ΝΔ τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της πρότασης για εξόφληση των δανείων, με μάξιμουμ το τριπλάσιο του ποσού δανεισμού, και παρατήρησαν ότι σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν από 800.000 έως ένα εκατομμύριο πολίτες. Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του τομέα Διαφάνειας και Θεσμών, Νίκος Κατσαρός, ανέφερε ότι 52 αυτοκτονίες αποδίδονται στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Επισημάνθηκε επίσης ότι προεκλογικά με την πρόταση της ΝΔ συμφωνούσε το 73% των πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τις ρυθμίσεις αυτές.
Στη διάρκεια της συνάντησης των τομεαρχών συζητήθηκε και η πορεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εκφράστηκε η άποψη ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόταση μεταξύ αυτών που έχουν υποβληθεί για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. «Ουδείς εκ των έξι δεν προσφέρει λύση» τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αναστάσιος Παπαληγούρας.
Επίσης, σημειώθηκε ότι η ΟΑ δεν έχει αποτιμήσει τη θέση της και πως τα προγράμματα εξυγίανσης της εταιρείας απέτυχαν. Απόφαση για το θέμα θα λάβει η ΝΔ σε νέα σύσκεψη των τομεαρχών την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, ερωτηθείς για το αν μπορεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ να έλθει στη χώρα ως απλός πολίτης, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε θετικά, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει προηγουμένως να αναγνωρίσει και να σεβαστεί το Σύνταγμα του 1975.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο
- ΗΠΑ – Ιράν: Το πλαίσιο συμφωνίας που πρότειναν οι διαμεσολαβητές – Το «αγκάθι» του εμπλουτισμού ουρανίου
- Solobasket: «Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει κίνηση που θα… ταρακουνήσει την Ευρώπη»
- 5+1 Επιτραπέζια παιχνίδια για βραδιές στο σπίτι
- Πολ Μεσκάλ στο Hamnet – Γιατί ένας βάρδος του 1596 φοράει αυτό το σύγχρονο σκουλαρίκι-κρίκο;
- Απαγορευτικό: Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα λιμάνια της Αττικής λόγω θυελλωδών ανέμων
- Ο Γιαμπουσέλε αποχωρεί από τους Νικς και βάζει… φωτιά στη Euroleague
- Ακίνητα: Έρχονται νέες παρεμβάσεις για εξπρές μεταβιβάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442