Παρίσι:Νέα δραστική ουσία που καταπολεμά την ελονοσία ανακάλυψε ομάδα Γάλλων ερευνητών. Η ουσία ονομάζεται "trioxaquine" και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους.
Παρίσι: Νέα δραστική ουσία που καταπολεμά την ελονοσία ανακάλυψε ομάδα Γάλλων ερευνητών. Η ουσία ονομάζεται «trioxaquine» και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Μπερνάρ Μενιέ, του Εργαστηρίου για το Συντονισμό της Χημείας στην Τουλούζη, πρόκειται για ένα συνδυασμό ουσιών οι οποίες επιτίθενται σε παθογόνες ουσίες με διαφορετικούς τρόπους και έτσι δρουν ως μια συνδυασμένη «διπλή θεραπεία».
Τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε ζώα, στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «ChemBioChem».
Σε ανακοίνωσή του, το γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) αναφέρει ότι περισσότερα από 300 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν από ελονοσία κάθε χρόνο και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πεθαίνει από τη μολυσματική ασθένεια, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι έγκυοι και παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Τα φάρμακα που χορηγούνται μέχρι σήμερα για την καταπολέμηση της νόσου, καθίστανται όλο και πιο αναποτελεσματικά, καθώς ο οργανισμός έχει γίνει ανθεκτικός σε αυτά.