Τα κρούσματα ντόπινγκ συνεχίζονται όσο διαρκούν και οι Παρολυμπιακοί Αγώνες. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παρολυμπιακής Επιτροπής Ρόμπερτ Στίντγουορντ την Κυριακή, δύο ακόμη αθλητές της άρσης βαρών βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Τα κρούσματα ντόπινγκ συνεχίζονται όσο διαρκούν και οι Παρολυμπιακοί Αγώνες. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παρολυμπιακής Επιτροπής Ρόμπερτ Στίντγουορντ την Κυριακή, δύο ακόμη αθλητές της άρσης βαρών βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Ο Στίντγουορντ δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις χώρες των αθλητών που βρέθηκαν θετικοί, αφού, όπως είπε, η διαδικασία ελέγχου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτοί προέρχονται από την άρση βαρών.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις τα τεστ έγιναν πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ και η απαγορευμένη ουσία ήταν διουρητική.
Πριν από τους Αγώνες του Σίδνεϊ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 129 αθλητές και αθλήτριες και, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της Διεθνούς Παρολυμπιακής Επιτροπής Μάικλ Ρίντινγκ, «οι έξι περιπτώσεις που βρέθηκαν θετικές είναι αριθμός που προκαλεί αίσθηση».
Οι τέσσερις πρώτες θετικές περιπτώσεις ήταν η Ρωσίδα Ντιακόνοβα, ο Ιρανός Μαχμουντικορντκχεϊλί, ο Ρουμάνος Μπέρμπεκ και ο Βούλγαρος Ράντεβ. Οι δύο πρώτοι έκαναν χρήση στεροειδών και οι άλλοι δύο διουρητικών.
Στους Αγώνες της Ατλάντα δεν είχε βρεθεί κάποιος αθλητής θετικός, ενώ στη Βαρκελώνη οι θετικές περιπτώσεις ήταν τρεις. Για πρώτη φορά τεστ εκτός Αγώνων εφαρμόστηκαν στους Παρολυμπιακούς του Σίδνεϊ.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.