Ο Έμερσον Λεάο νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας
Και το όνομα αυτού Έμερσον Λεάο. Ο αντικαταστάτης του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο στον πάγκο της «σελεσάο» είναι ο καλύτερος ίσως τερματοφύλακας στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.
Και το όνομα αυτού Έμερσον Λεάο. Ο αντικαταστάτης του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο στον πάγκο της «σελεσάο» είναι ο καλύτερος ίσως τερματοφύλακας στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεϊξέιρα, ο Λεάο, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στη Σπορτ ντε Ρεσίφε, ανέλαβε καθήκοντα ομοσπονδιακού, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Η επιλογή του Λεάο ως αντικαταστάτη του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο προκάλεσε έκπληξη. Παρά το γεγονός ότι ως παίκτης έγραψε ιστορία, ως προπονητής ο νέος πλέον Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός δεν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, σε αντίθεση με τα δύο μέχρι και την Πέμπτη φαβορί, τον τεχνικό τής Βάσκο ντε Γκάμα, Οσβάλντο ντε Ολιβέιρα, και τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, υπό τις οδηγίες του οποίου η «σελεσάο» στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1994.
«Είμαι πανευτυχής» είναι η μοναδική μέχρι τώρα δήλωση που έκανε ο Λεάο μιλώντας στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, λίγο προτού πάρει το αεροπλάνο από το Ρεσίφε για το Ρίο ντε Ζανέιρο.
Η πρώτη «αποστολή» του Λεάο, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Παλμέιρας και τη Βάσκο ντε Γκάμα στη δεκαετία του 70, είναι στις 15 Νοεμβρίου, όταν η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Κολομβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.