Δέκατη η Ελλάδα στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο Απογοητευμένη η Κροατία στην έβδομη θέση
Τη δέκατη θέση τελικά κατέλαβε η εθνική πόλο των ανδρών, καθώς το Καζακστάν επικράτησε της Ολλανδίας με 6-4 και έτσι είναι η ομάδα που πήρε την ένατη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο.
Τη δέκατη θέση τελικά κατέλαβε η εθνική πόλο των ανδρών, καθώς το Καζακστάν επικράτησε της Ολλανδίας με 6-4 και έτσι είναι η ομάδα που πήρε την ένατη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο.
Το Καζακστάν επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό «έκπληξη», μια και η πορεία τoυ ήταν πάρα πολύ καλή τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων στους ομίλους όσο και στη συνέχεια.
Ετσι η Ελλάδα, με τη μία και μοναδική της νίκη στη διοργάνωση, κατάφερε να είναι πάνω από τις Ολλανδία και Σλοβακία, και είναι να αναρωτιέται κανείς ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, εάν η τελευταία εμφάνιση επαναλαμβανόταν στους πρώτους της αγώνες.
Εν τω μεταξύ η Κροατία, αργυρή Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα, ήταν η μεγάλη απογοήτευση του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο, καθώς περιορίστηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης, ύστερα από τη νίκη της με 10-8 επί της Αυστραλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κροάτες ήταν αήττητοι στον όμιλο, αφού όμως έχασαν από την Ισπανία πήραν τον κατήφορο.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση