Η Μάριον Τζόουνς έδειξε το δρόμο για το χρυσό στα 4×400
Τα πάντα ήταν ανοιχτά μέχρι την τρίτη αλλαγή. Τότε ήταν που για την ομάδα των ΗΠΑ πήρε τη σκυτάλη η Μάριον Τζόουνς και άρχισε να... καλπάζει, οδηγώντας τις Αμερικανίδες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η διαφορά που εξασφάλισε ήταν αδύνατον να καλυφθεί από τις υπόλοιπες αθλήτριες και η Τάσα Κολάντερ Ρίτσαρντσον δεν είχε παρά να κάνει μία καλή κούρσα, για να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.
75
Τα πάντα ήταν ανοιχτά μέχρι την τρίτη αλλαγή. Τότε ήταν που για την ομάδα των ΗΠΑ πήρε τη σκυτάλη η Μάριον Τζόουνς και άρχισε να… καλπάζει, οδηγώντας τις Αμερικανίδες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η διαφορά που εξασφάλισε ήταν αδύνατον να καλυφθεί από τις υπόλοιπες αθλήτριες και η Τάσα Κολάντερ Ρίτσαρντσον δεν είχε παρά να κάνει μία καλή κούρσα, για να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.
Η Μάριον Τζόουνς έφτασε έτσι τα πέντε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ωστόσο, «μόνο» τα τρία από αυτά είναι χρυσά και όχι όλα, όπως η ίδια θα ήθελε.
Η ομάδα των ΗΠΑ, με τις Τζερλ Μάιλς Κλαρκ, Μονίκ Χέναγκαν, Μάριον Τζόουνς και Λατάσα Κολάντερ Ρίτσαρντσον πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 3:22.62.
Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Τζαμαϊκανές Σάντι Ρίτσαρντς, Κάθριν Σκοτ Πόμαλς, Ντιόν Χέμινγκς και Λορέιν Γκρέιαμ με 3:23.25, επίδοση που είναι η καλύτερή τους για τη χρονιά.
Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην ομάδα της Ρωσίας, με τις Γιούλια Σοτνίκοβα, Σβετλάνα Γκοτσαρένκο, Ολγκα Κοτλιάροβα και Ιρίνα Πριβάλοβα να τερματίζουν σε 3:23.46.
Η Αυστραλία, παρά την προσπάθεια της Κάθι Φρίμαν και τις επευφημίες του πλήθους που είχε κατακλύσει το Ολυμπιακό στάδιο, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια και αρκέστηκε στην τρίτη θέση.
Η οκτάδα του τελικού
1. ΗΠΑ 3:22.62
2. Τζαμάικα 3:23.25
3. Ρωσία 3:23.46
4. Νιγηρία 3:23.80
5. Αυστραλία 3:23.81
6. Μεγάλη Βρετανία 3:25.67
7. Τσεχία 3:29.17
8. Κούβα 3:29.47
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Κάνει θεραπεία, θα δούμε για το Game 2»
- Ολυμπιακός: Έκτη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα
- Ο Αταμάν αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου: «Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι οι βολές, 29-5» (vid)
- Ολυμπιακός: Έφτασε τις 18 σερί νίκες σε Euroleague και πρωτάθλημα
- Μπαρτζώκας: «Πάντα το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό – Δεν υπάρχει καμία κούραση» (vid)
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός
- Απογοητευμένη η Σαμπαλένκα μετά την ήττα – σοκ από την Σνάιντερ: «Θέλω να σταματήσω το τένις…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442