Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί το όνειρο κάθε αθλητή, πολύ περισσότερο μάλιστα, η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου. Για την Τασούλα Κελεσίδου με τις αρκετές διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους 27ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ ήταν το αποκορύφωμα μιας καριέρας γεμάτης με επιτυχίες.
Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί το όνειρο κάθε αθλητή, πολύ περισσότερο μάλιστα, η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου. Για την Τασούλα Κελεσίδου με τις αρκετές διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους 27ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ ήταν το αποκορύφωμα μιας καριέρας γεμάτης με επιτυχίες.
«Είμαι πολύ χαρούμενη για το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο. Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας και προσπάθησα να μπω από την αρχή στα μετάλλια, όπως και έγινε» σχολίασε μετά τη μεγάλη της επιτυχία η Κελεσίδου, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την πρώτη της κιόλας βολή, στα 65,71μ.
«Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, έτυχε να πετύχω τη βολή από την αρχή. Εύχομαι να μην σταματήσουμε εδώ, θα υπάρχει και συνέχεια» προσέθεσε.
Ο προπονητής της Τασούλας Κελεσίδου, Κώστας Σπανίδης, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και κατάφερε να αρθρώσει: «Είναι μια δικαίωση για όλες μας τις προσπάθειες. Το μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία.»
Πλην της Κελεσίδου, όμως, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στον τελικό της δισκοβολίας από δύο ακόμα αθλήτριες, τη Στέλλα Τσικούνα, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι η κορυφαία χώρα του κόσμου στο αγώνισμα και η δισκοβολία είναι το καλύτερο αγώνισμα του ελληνικού στίβου. Η Κατερίνα Βόγγολη δεν ήταν τόσο ικανοποιημένη λόγω της ένατης θέσης που κατέκτησε.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί η Ελλάδα είχε τρεις αθλήτριες στον τελικό» εξήγησε αρχικά η Τσικούνα. «Είχαμε πολύ άγχος αλλά τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στην Τασούλα και την Κατερίνα που έδειξαν ότι η δισκοβολία είναι το πρώτο αγώνισμα για τον ελληνικό στίβο και πως η Ελλάδα είναι κορυφαία χώρα σε αυτό το αγώνισμα, καθώς καμία άλλη χώρα δεν είχε τρεις αθλήτριες σε τελικό.»
«Εγινε πολύ μεγάλος αγώνας αλλά εγώ δεν τα κατάφερα» συμπλήρωσε η Κατερίνα Βόγγολη. «Απλά, απέτυχα, δεν έκανα την επίδοση που ήθελα, την επίδοση που μπορούσα. Οταν πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με καλύτερη επίδοση περιμένεις περισσότερα» κατέληξε.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα