
Επτά κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους
Επτά πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, που είχαν κλαπεί το 1994, επιστράφηκαν τελικά στον ιδιοκτήτη τους τον Ιούνιο του 1999, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής αστυνομίας. Ο έμπορος τέχνης Μαξ Μπόλαγκ κατάφερε να ξαναπάρει τους πίνακές του με τη βοήθεια ενός μεσάζοντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να τον κατατοπίσει σχετικά με το πού βρίσκονταν τα έργα όλο αυτό το διάστημα.
48
Επτά πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, που είχαν κλαπεί το 1994, επιστράφηκαν τελικά στον ιδιοκτήτη τους τον Ιούνιο του 1999, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής αστυνομίας. Ο έμπορος τέχνης Μαξ Μπόλαγκ κατάφερε να ξαναπάρει τους πίνακές του με τη βοήθεια ενός μεσάζοντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να τον κατατοπίσει σχετικά με το πού βρίσκονταν τα έργα όλο αυτό το διάστημα.
Η ελβετική αστυνομία δικαιολόγησε την καθυστέρηση στην αποκάλυψη της επιστροφής των πινάκων, λέγοντας ότι κρατήθηκε μυστική με την ελπίδα να μπορέσει να βρεθεί ο δράστης της κλοπής τους. Ωστόσο, η αστυνομική έρευνα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ, με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κοινή επιχείρηση ελβετικών και ιταλικών αρχών, καθώς οι αστυνομίες των δύο χωρών κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανακτήσουν στην Ελβετία έναν ανεκτίμητο πίνακα του ζωγράφου μπαρόκ Γκουερτσίνο και μια σειρά πινάκων του αναγεννησιακού Κάρλο Κριβέλι, που είχαν κλαπεί από μια βίλα κοντά στο Μιλάνο πριν από τέσσερα χρόνια. Οι πίνακες θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης κάποιων φθορών που έχουν υποστεί.
Reuters, Associated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άσκηση: Πιο δυνατοί μύες με λιγότερη προσπάθεια
- Πώς Shein και Temu πλήττουν την παραγωγή στην Ευρώπη
- Μικρά αεροσκάφη και drones προκάλεσαν την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν
- Η προοπτική σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές τσουρουφλίζει το Μαξίμου
- Συνταγή: Ρολό κοτόπουλο με αυγό
- Η θρησκεία ως εργαλείο πολέμου – Πώς το MAGA κίνημα συγχωνεύει τον χριστιανισμό με τη βία
- Μη ρεαλιστικό να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα από συνομιλίες λέει το Ιράν ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα «πιέσουν»
- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442