
Προϋπολογισμό ελεύθερων δαπανών εγκρίνει το κυβερνητικό συμβούλιο
Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε την Παρασκευή προϋπολογισμό ελεύθερων δαπανών για το επόμενο επιχειρηματικό έτος που ξεκινά τον Απρίλio. Ο προϋπολογισμός αποσκοπεί στη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει ανησυχίες για τα ολοένα αυξανόμενα κρατικά χρέη.
Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε την Παρασκευή προϋπολογισμό ελεύθερων δαπανών για το επόμενο επιχειρηματικό έτος που ξεκινά τον Απρίλio. Ο προϋπολογισμός αποσκοπεί στη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει ανησυχίες για τα ολοένα αυξανόμενα κρατικά χρέη.
Ο υπουργός Οικονομικών Κιίτσι Μιγιαζάουα επιβεβαίωσε ότι η ανακάμπτουσα οικονομία της χώρας χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση από τις δημοσιονομικές δαπάνες, μολονότι ο προϋπολογισμός ρεκόρ των 84,99 τρισ. γεν (269,42 τρισ. δρχ.) θα επιδεινώσει τα κρατικά βάρη.
Στοιχειοθετήσαμε τον προϋπολογισμό σκεπτόμενοι ότι θα βγάλουμε την οικονομία από την περίοδο λιτότητας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο προϋπολογισμός θα επιτρέψει στη δεύτερη πιο δυνατή οικονομία του κόσμου να επιτύχει την επίσημη πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης κατά ένα τοις εκατό μέσα στο επόμενο δημοσιονομικό έτος.
Ο Μιγιαζάουα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να συνθέσει επιπλέον προϋπολογισμό για το δημοσιονομικό 2000/01, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που περιλαμβάνει εκτεταμένες δαπάνες σε τέτοια κλίμακα.
Η κυβέρνηση πρόκειται να υποβάλει το τελικό προσχέδιο του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442