Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα σε κατηγορούμενη – Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;
Το δικαστήριο αυτή την ώρα είναι σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα της πολιτικής αγωγής και αμέσως μετά θα κληθεί στο βήμα η κατηγορούμενη για να ξεκινήσει την απολογία της.
Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε από το δικαστήριο με την υποβολή αυτοτελούς υπεραπιστικούς ισχυρισμούς ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος υπερασπίζεται τη 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου ενόψει της έναρξης της απολογίας της κατηγορουμένης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας .
Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.
«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους.
Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως
«το ορθό είναι να θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».
Το δικαστήριο αποσύρθηκε για διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα της πολιτικής αγωγής και αμέσως μετά θα κληθεί στο βήμα η κατηγορούμενη για να ξεκινήσει την απολογία της.
Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»
Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην αίθουσα για τη φύλαξη της κατηγορουμένης τη μετέφεραν σε άλλο χώρο για λόγους αποφυγής εντάσεων.
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
- Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στους άνομους δρόμους των Peaky Blinders – Πυροβολισμοί στο Μπέρμιγχαμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-150x85.jpg)






















![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442