Κρίσιμο αγώνα στην προσπάθεια πρόκρισής του στην επόμενη φάση του EuroCup δίνει ο Άρης Betsson το βράδυ της Τρίτης (6/1, 20:00). Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν τη Μανρσέσα στην Ισπανία για τον Ά όμιλο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της regular season της διοργάνωσης.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται οριακά στη γραμμή πρόκρισης, στη φάση πριν τα προημιτελικά, την οποία εξασφαλίζουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6 σε κάθε έναν από τους 2 ομίλους κι ενώ οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. O Άρης Betsson προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα με 60-89 από τη σλοβενική Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα και έχει ρεκόρ 6-6.
Το ίδιο ρεκόρ μετρά και η Μανρέσα, με την οποία ισοβαθμεί με την ελληνική ομάδα στην 6η θέση, δηλαδή την τελευταία που δίνει πρόκριση. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι ο Άρης Betsson είχε ηττηθεί με 79-86 στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη από τη Μανρέσα και τώρα αναζητά ιδανικά μια νίκη με +8 πόντους διαφοράς, ώστε να έχει εκείνος το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο τέλος της κανονικής περιόδου.
Τέλος, σημειώνεται ότι Άρης Betsson ταξίδεψε με απουσίες στην Καταλονία, αφού ο Ίγκορ Μίλιτσιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ρόνι Χαρέλ και Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο Αμερικανός φόργουορντ παραμένει κλινήρης, λόγω γρίπης Α και ο Έλληνας γκαρντ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.
To πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του EuroCup έχει ως εξής:
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ραντεβού με την ΑΕΚ έκλεισε ο ΟΦΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου καθώς επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στο Παγκρήτιο. Από το 40′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαμπλόνσκι οι Αρκάδες.
Μετά από ένα παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι, ο Αθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, επικρατώντας με 82-70 του Ολυμπιακού στον προημιτελικό.
Δημοσιογράφος από την Αργεντινή υποστηρίζει πως η Γοδόι Κρουζ βρίσκει χαμηλή την πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Σαντίνο Αντίνο και δημιουγεί νέα δεδομένα στη μεταγραφή του 20χρονου εξτρέμ.