Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Eurobasket με το δεύτερο γηραιότερο ρόστερ της διοργάνωσης, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας της Εθνικής ανέρχεται στα 29,8 έτη.
Η πρεμιέρα της «γαλανόλευκης» είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (28/8, 21:30) απέναντι στην Ιταλία, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των αγώνων που διεξάγονται στην Κύπρο.
Από το υπάρχον δυναμικό, μόνο ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ είναι κάτω των 26, ενώ έξι παίκτες έχουν περάσει τα 30 (Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Κατσίβελης).
Τη γηραιότερη ομάδα του τουρνουά διαθέτει η Πολωνία, με μέσο όρο ηλικίας τα 31,6 χρόνια.
Here are the OLDEST teams in the upcoming #EuroBasket 2025 ?
?? – 31.6 Average Team Age ?? – 29.8 Average Team Age ?? – 29.2 Average Team Age ?? – 28.9 Average Team Age ?? – 28.8 Average Team Age ?? – 28.8 Average Team Age ?? – 28.2 Average Team Age ?? – 28.1 Average Team Age… pic.twitter.com/cU3iVuVFVh
Εκτός εαυτού βγήκε ο Αμερικανός Τρίσταν Μπόιερ μετά από ποινή που δέχθηκε η οποία του κόστισε το παιχνίδι και την πλήρωσαν ρακέτες, πάγκοι, πόρτες και... διαιτητής.
Στο Diamond League της Σανγκάης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για τη θερινή περίοδο του 2026 ο Εμμανουήλ Καραλής – Αναλυτικά, το καλοκαιρινό πρόγραμμά του.
Η Μονακό έχει μείνει με ελάχιστους παίκτες διαθέσιμους μετά τους τραυματισμούς και τις απουσίες των Ντιαλό και Τάις – Ποιοι θα είναι στην… 8άδα για το Game 3 με τον Ολυμπιακό.