Αλβανία: Τρεις τραυματίες από πυρκαγιά στο Δέλβινο – Κάηκαν μια εκκλησία και 10 σπίτια
Εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους περίπου 2.000 κάτοικοι του Δέλβινου, στον νομό του Αυλώνα, στην Αλβανία
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από δασική πυρκαγιά, λόγω της οποίας απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους περίπου 2.000 κάτοικοι του Δέλβινου, στον νομό του Αυλώνα στην Αλβανία, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος της πόλης.
«Τρεις άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα και ασφυξία», είπε η Μπρουνίλντα Μέλεκι μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.
Έξι χωριά εκκενώθηκαν. Μια εκκλησία και 10 ακατοίκητα σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες, πρόσθεσε.
Ελικόπτερα και στρατιώτες στη μάχη της πυρόσβεσης στο Δέλβινο
Η ένταση της φωτιάς κόπασε το απόγευμα, αφού αναπτύχθηκαν στην περιοχή δύο ελικόπτερα για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.
Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ανέφερε εξάλλου ότι αναπτύχθηκαν 60 στρατιώτες για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.
Η ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε στις λοφώδεις περιοχές κοντά στο χωριό Κοπάτσεζ, στον δήμο Δέλβινου, δημιουργώντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πυκνά σύννεφα καπνού υψώθηκαν πάνω από την περιοχή που επλήγη από τις φλόγες, αυξάνοντας την ανησυχία μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των οδηγών που χρησιμοποιούν τη διαδρομή Άγιοι Σαράντα – Δέλβινο.
A strong fire has broken out in the hilly areas near the village of Kopaçez, in the municipality of Delvinë, creating an emergency situation.
Thick plumes of smoke rise over the area affected by the flames, significantly increasing fear among local residents and motorists using… pic.twitter.com/XkutSSzbU6
— JOQ Albania (@JoqAlbania) July 25, 2025
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)














![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442