Πανιώνιος: Ανακοίνωσε τον Σωτήρη Οικονομόπουλο
Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωτήρης Οικονομόπουλος με τους «κυανέρυθρους» να ανακοινώνουν την απόκτησή του.
Ο Πανιώνιος συνεχίζει την ενίσχυσή του ανακοινώνοντας με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Σωτήρη Οικονομόπουλου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε πέρσι στην Elite League με τον Ερμή Σχηματαρίου και πλέον επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, αυτή τη φορά με τα χρώματα του «ιστορικού».
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος:
«Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει ότι ο Σωτήρης Οικονομόπουλος εντάσσεται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.
Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 2003 κι έχει ύψος 1,91μ. Αγωνίζεται ως guard και άρχισε τη διαδρομή του στο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό κι αποτελεί την 6η φετινή μεταγραφική κίνηση του Πανιωνίου.
Στα 17 του χρόνια αγωνίστηκε με την ομάδα του Ολυμπιακού Β’ στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας όπου κατέγραψε 5 συμμετοχές (σεζόν 2020-2021). Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-2022) είχε 2 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στην Greek Basketball League κατακτώντας μάλιστα τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Ελλάδας.
Την περίοδο 2022-2023 ήταν μέλος του Πανερυθραϊκού στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας όπου είχε μέσο όρο 7,3 πόντους- 3,1 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 34 αναμετρήσεις. Εκείνη τη χρονιά έκανε και ρεκόρ καριέρας σε πόντους (22), ασίστ (6), ριμπάουντ (8) και εύστοχα τρίποντα (4) στον αγώνα κόντρα στην ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ.
Την επόμενη σεζόν (2023-2024) αγωνίστηκε τόσο στην Greek Basketball League με το Λαύριο (1,4 πόντοι- 1,3 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ σε 8 λεπτά συμμετοχής) όσο και στην Elite League με το Ψυχικό (σε 20 αγώνες είχε 6,9 πόντους- 2,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής).
Πέρυσι άρχισε τη σεζόν στην Elite League και συγκεκριμένα στον Ερμή Σχηματαρίου (14 αγώνες- 17 λεπτά- 3,1 πόντοι- 1,9 ριμπάουντ- 1,6 ασίστ) και την ολοκλήρωσε στον Προμηθέα Πάτρας (9 αγώνες με 1,9 πόντους- 1,1 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ σε 9 λεπτά κατά μέσο όρο).
Το καλοκαίρι του 2023 ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας U20 που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε 7 αγώνες είχε 10,7 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο.
Καλωσορίζουμε τον Σωτήρη Οικονομόπουλο στον Πανιώνιο και του ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία στην απαιτητική χρονιά που μας περιμένει σε Ελλάδα κι Ευρώπη».
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 0-0: Πολύτιμος βαθμός για την ομάδα του Μαυροπάνου
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Φασούλα: «Πολύ μεγάλη η ευκαιρία που μου έδωσαν οι Βάλκιρις στο WNBA» (vid)
- «Βόμβα» του Ρικάρντο Πατρέζε για τον Φερστάπεν
- Έκλεισε τα 54 ο Ριβάλντο: «Ευχαριστώ τον Θεό για όλες τις ευλογίες που έχει προσφέρει στη ζωή μου»
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ
- Ο Μεντιλίμπαρ, όπως τον βλέπουν οι δικοί του άνθρωποι…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442