Ισραήλ: Ο Γκαντζ, από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ζητά το τέλος του πολέμου στη Γάζα
Ο Μπένι Γκαντζ, ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, Εθνική Ενότητα τάχθηκε κατά μιας συμφωνίας με τη Χαμάς σε φάσεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, νέα συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας στο Ισραήλ με αντικείμενο τις συνομιλίες με τη Χαμάς για εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.
«Το Ισραήλ πρέπει να πάει σε εκλογές»
Ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κόμματος Εθνική Ενότητα, Μπένι Γκαντζ μίλησε στην Κνεσέτ και εναντιώθηκε σε μια συμφωνία για τους ομήρους σε φάσεις. «Αυτό θα άφηνε μερικούς ομήρους ως διαπραγματευτικά χαρτιά στη Χαμάς», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η Haaretz.
«Δεν υπάρχει πόλεμος στη Γάζα, υπάρχουν μάχες», τόνισε.
«Από την αρχή, αποφασίσαμε ότι η εντατική εκστρατεία θα διαρκούσε τρεις μήνες, και μετά από αυτό, οι διαρκείς μάχες θα διαρκούσαν έναν χρόνο για να διαλύσουν τη στρατιωτική υποδομή της Χαμάς. Αυτό έχει παρέλθει εδώ και καιρό», σημείωσε.
Ο Γκαντζ τόνισε ότι «το Ισραήλ πρέπει να πάει σε εκλογές», αλλά πρόσθεσε ότι «ακούει τις απειλές από τους εταίρους του (σ.σ. Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου».
Δείτε σχετική ανάρτηση:
?Blue and White party leader Benny Gantz:
“The exchange deal must go ahead even if it costs a long ceasefire. This is the time to heal the wound
not to preserve the coalition. Security interests must not be traded for peace in the region.” pic.twitter.com/j7yugY8Rav
— Mebsi (@MebsiLFC) June 30, 2025
Ο Ισραηλινός πολιτικός υποσχέθηκε ότι «όπως στηρίξαμε την κυβέρνηση από το εξωτερικό στη σημαντική κίνηση της απομάκρυνσης της υπαρξιακής απειλής από το Ιράν και στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, θα στηρίξουμε επίσης κινήσεις που θα επιφέρουν την επιστροφή των ομήρων μας».
Τι είπε ο Γκαντζ για τη Συρία
Ο Γκαντζ δήλωσε ότι υποστηρίζει την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία, αλλά ότι κάθε συμφωνία με τη Δαμασκό πρέπει «να διασφαλίζει πρωτίστως τις λεπτομέρειες ασφαλείας».
Αντιτάχθηκε στην απόσυρση από τις περιοχές που κατέλαβε το Ισραήλ από τη Συρία μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι οποίες, όπως είπε, «μας επιτρέπουν να κρατήσουμε τους κατοίκους των Υψιπέδων του Γκολάν ασφαλείς».
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)









![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442