Κυριακοπούλου και Γκούσιν φέρνουν την Ελλάδα κοντά στην παραμονή
Ακόμα πιο κοντά στην παραμονή της η Ελλάδα χάρη στις Κυριακοπούλου και Γκουσίν.
Τους βαθμούς που έψαχνε για πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην παραμονή στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, βρήκε η Εθνική στην εκπληκτική κούρσα της Ανθής-Κοράινη Κυριακοπούλου και την σταθερή αξία της Τατιάνα Γκούσιν.
Τη σφραγίδα της παραμονής έβαλε η Ανθή-Κοράινη Κυριακοπούλου με μια παληκαρίσια προσπάθεια στον αγώνα των 1.500 μέτρων, 12η θέση και πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 4.12.71, μακράν καλύτερο από το προηγούμενο που ήταν 4.15.39 και το φετινό της 4.19.49.
Η Ανθή-Κοράινη έκανε κούρσα αναμονής και δύο στροφές πριν από το τέλος, άρχισε να αφήνει πολύ πίσω την Φινλανδή Σιίρι Ράινιο, την Ουκρανή Νατάλια Κρολ και την Ουγγαρέζα Γκρέτα Βάργκα. Λίγο αργότερα πέρασε και την Τσέχα Κριστίνα Σάσινε Μάκι, και προσπάθησε να «κολλήσει» στο προπορευόμενο γκρουπ. Στα 150 μ. από το τέλος προσπάθησε να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, παρέμεινε 12η, αλλά ανταμείφθηκε με ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ κερδίζοντας τις αθλήτριες που έπρεπε να αφήσει πίσω της. Την κούρσα κέρδισε η Γαλλίδα Αγκατέ Γκιγιεμό με 4.08.72.
Στα 1.500 μ. των ανδρών, ο 23χρονος Γιώργος Ματζαρίδης έχασε επαφή με τους προπορευόμενους 800 μέτρα πριν από το τέλος, αλλά κατάφερε να ξανακολλήσει στο πρώτο γκρουπ. Από εκεί και πέρα έδωσε τη μάχη του, που ήταν εξ αρχής πάρα πολύ δύσκολη και τερμάτισε 16ος σε 3.49.80. Ο Πορτογάλος Ισαάκ Ναντέρ ήταν άνετος στην τελική ευθεία και επικράτησε σε μια αργή κούρσα με 3.39.08. Η Φινλανδία πήρε από αυτό το αγώνισμα 7 βαθμούς, η Ουκρανία 6 και η Ουγγαρία 4 βαθμούς, επομένως η απώλειες για την Ελλάδα ήταν μικρές.
Αγώνα… αλά Μέρλος έκανε η πολύπειρη Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Πέρασε το 1.80, το 1.84 και το 1.88 με την πρώτη, εξασφαλίζοντας μια θέση στην πρώτη εφτάδα. Προσπάθησε να ισοφαρίσει το φετινό ρεκόρ της, περνώντας και το 1.91, είχε καλά άλματα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο πρόσφερε στην Ελλάδα άλλους 10 πόντους, περισσότερους από όσους κέρδισαν Ουγγαρία και Φινλανδία σε αυτό το αγώνισμα, αλλά όχι και από την Ουκρανία, την οποία εκπροσώπησε η παγκόσμια ρεκορντγούμαν Γιαροσλάβα Μαχούτσιχ. Η Ουκρανή ήταν η νικήτρια με 2.00.
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)
- Μπολόνια – Γιουβέντους 0-1: Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- «Μίλησε» η γλώσσα του σώματος – Η αποκάλυψη ειδικού για το μέλλον του Σαλάχ στο Άνφιλντ
- Η βαθμολογία στη Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 14ης αγωνιστικής της Super League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)























































![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442